Mainos

Suomalaisten terveys parantunut

Suomalaisten terveys on parantunut ja odotettavissa oleva elinikä on pidentynyt, mutta tästä huolimatta eurooppalaisessa vertailussa Suomi on joillakin terveyttä mittaavilla alueilla menettänyt myös asemiaan.

Maailman terveysjärjestön WHO:n Euroopan aluekomitea on tehnyt laajan vertailun 18 maan välillä. Tutkimuksessa on selvitetty sekä kuolleisuutta että myös terveyteen vaikuttavia elintapoja ja ympäristömuutoksia ja verrattu 1980-luvun alun tilannetta tämän vuosikymmenen alkuvuosiin. Esimerkiksi yleistä terveydentilaa kuvaavat elinikäodotukset ovat muissa maissa parantuneet selvästi ripeämmin ja näin Suomi on pudonnut 11. sijalta 14:lle sijalle.

Parhaiten Suomi on onnistunut syöpä- ja lapsikuolleisuuden ehkäisyssä, joissa kummassakin Suomi on parhaimman maan kärkitilalla. Sen sijaan esimerkiksi väkivaltaisia kuolemia, kuolemaan johtaneita onnettomuuksia ja itsemurhia Suomessa sattuu enemmän kuin muualla Euroopassa. Sydänkuolleisuudessakin olemme huimasta hyvästä kehityksestä huolimatta muihin verrattuna edelleen häntäpään maita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.