Mainos

Suomalaisten tekstailu lisääntynyt

Liikenne- ja viestintäministeriön tutkimuksen mukaan määrä kasvoi edellisvuodesta 38 prosenttia.

Suomessa lähetettiin viime vuonna 2,1 miljardia yksityisviestiä, joista suurin osa oli tekstiviestejä. Määrä kasvoi edellisvuodesta 38 prosenttia, selviää liikenne- ja viestintäministeriön tutkimuksesta.

Ministeriö tutki tekstiviesti- ja muita mobiilimarkkinoita nyt kuudetta kertaa. Mobiilipalvelumarkkinoiden kokonaisarvo nousi edellisvuodesta 11 prosenttia noin 247 miljoonaan euroon. Ministeriön tutkimuksen mukaan yksityisviestien arvo syntyi edelleen lähes kokonaan tekstiviesteistä, sillä kuvaviestien osuus oli erittäin pieni. Tekstiviestien määrään on tulossa vielä hiukan kasvua tulevina vuosina, mutta markkinan arvo laskee viestien hintojen laskiessa.

Viime vuonna uusille multimediapalveluille tuli paljon uusia mahdollisia käyttäjiä, kun värinäytöllisiä matkapuhelimia ostettiin noin miljoona kappaletta. Vuoden lopussa niiden osuus ylitti kolmanneksen kaikista matkapuhelimista. Puhelimen käyttäjät eivät kuitenkaan aina tiedä, onko puhelimeen asennettu palveluasetukset tai käyttäjät eivät osaa asentaa niitä. Tämän takia uusien palvelujen kokeiluyritykset epäonnistuvat.

Vuoden lopussa kamerakännyköitä oli 620 000 eli 12 prosenttia liittymistä ja älypuhelimia noin 200 000 eli neljä prosenttia liittymistä.

Tutkimuksessa vertailtiin Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Saksan, Britannian ja Italian tekstiviestimarkkinoiden kokoa. Tanskalaiset lähettivät 95 tekstiviestiä jokaista liittymää kohden kuukaudessa, suomalaiset 37 ja ruotsalaiset 19. Suomessa mobiilikehitys on viime vuosina hidastunut moniin muihin maihin verrattuna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.