Suomalaisten tarinat: Tämä oli elämäni onnellisin hetki

Oman lapsen syntymä, rakkaan löytäminen ja ikiajoiksi itselleen saaminen, kiireetön kesäilta tai jokailtainen pään kallistaminen kutsuvalle tyynylle. Nämä ovat hetkiä, jotka suomalaiset nimesivät AVAn kyselyssä elämänsä onnellisimmiksi. Millaiset muut hetket nostettiin esille?

Suomalaiset jakoivat AVAlle tarinansa elämänsä onnellisimmista hetkistä. Onnea oli koettu rakkaan puolison löytämisestä rinnalleen ja oman lapsen tai lapsenlapsen saattamisesta maailmaan, mutta myös elämän pienet hetket, kuten kiireetön kesäilta tai kuvataiteilijan saama inspiraatio olivat ilahduttaneet tarinansa jakaneita.

Pienet hetket ovat onnea täynnä

– Onnellisimpia mahdollisia hetkiä on usein, ja ne ovat pieniä. Ehkä suuressa mittakaavassa täysin mitättömän oloisia. Hymyn nostaminen toisen ihmisen huulille on parempaa kuin mikään muu!

– Suosikkiyhtyeeni näkeminen eturivistä 15 tunnin jonotuksen jälkeen. Tunnetta ei voi sanoin kuvailla, oli jotain niin uskomatonta.

– Hetki, jolloin tajuan olevani onnellinen. Olo on kevyt. Se on jotenkin universaali hetki, jolloin maailma pysähtyy sekunneiksi ja tuntuu kuin säteilisi sisäistä iloa ja onnea. Tieto ja tunne siitä, että elämä on tässä ja nyt. Kauneinta siinä on se, että pienet arkipäiväiset hetketkin saavat sen aikaan.

– Joka ilta, kun painan pääni tyynyyn ja vaivun untenmaille. Se on ihanampaa kuin mikään muu. Onhan lapset ja aviomies ja lemmikit jne. myös onnen asioita kaikki, mutta nukkuminen – se on minulle tärkeintä.

– Kuvataiteilijana olen usein huomannut olevani onnellisimmillani kunnollisen inspiksen aikana. Muutenkin elämässä on hirveän paljon pieniä asioita, joista tulla onnelliseksi, varsinkin kun antaa itselleen luvan olla onnellinen juuri nyt.

– Vielä edessäpäin! Oletan seuraavan onnellisen hetkeni olevan sen, kun täytän 18 tämän vuoden lopulla ja saan ajokortin! Onnellisempia hetkiä on toki vielä varmasti tulossa.

– Hetket kesäisessä illassa. Omassa synnyinkodissa maalla järven rannalla, ei muita ihmisiä, ei tragediaa, ei huolia, ei kiirettä eikä aikatauluja. Ilman kenkiä, lämmin, koirat mukana, kissa kyräilee omiaan puskissa. Koko maailma avoinna ja silti ei kiirettä sinne. Maailman parasta.

Rakkautta parempaa ei ole

– Elämäni onnellisen hetki oli se, kun mieheni polvistui eteeni kosimaan kymmenien ihmisten edessä. Vaikka olen aina ajatellut, että "siinä oli vain me, kaikki muu katosi ympäriltämme" -fraasi on pelkkää sananhelinää, sain itseä kokea sen tuona iltana henkilökohtaisesti.

– Se hetki, kun näin tulevan mieheni ensimmäisen kerran. Tästä hetkestä tulee keväällä kuluneeksi 11 vuotta. Ilman tätä hetkeä minulla ei olisi kolmea ihanaa lasta.

– Kun saa hyvän ja kunnon miehen, jonka kanssa voi jakaa ilot ja surut. Vastoinkäymisiä tulee, mutta niistäkin voi puhua rakkaalleen, eikä jäädä murehtimaan. Minun vinkkini on: miestä ei saa jättää yksin arvelemaan, kerro hänelle tunteesi, jos jokin sisälläsi painaa.

– Ehkä se herkkä hetki, jolloin yksi tärkeä henkilö, jonka kanssa en ole valitettavasti enää tekemisissä, kuiskasi korvaani rakastavansa minua. Sen jälkeen olin sanaton.

– Elämäni onnellisin hetki oli, kun lähetin nykyiselle miehelleni tekstiviestin, jossa kerroin halustani tutustua häneen lähemmin. Viesti lähdettyä tuli hillitön halu iskeä puhelin asfalttiin, koska tekstari oli niin myyvän oloinen. Ilokseni hän vastasi, hänkin oli halunnut lähempää tuttavuutta muttei ujona ollut kehdannut tehdä mitään asian eteen. Nyt, molemmat yli viisikymppisenä, asumme ihanasti kylki kyljessä, rakastaen ja toisistamme huolta pitäen.

– Onnellisin hetki on varmastikin juuri nyt! 15 vuotta yhteistä aikaa rakkaani kanssa, ihanat lapset, koti ja kaikki näiden seinien sisällä olevat muistot! Parikymppisenä kuvitteli elämän olevan jo ohi, mutta näin 33-vuotiaana tajuaakin sen oikeasti olevan vasta edessä!

– Se hetki, kun tapasin rakkaani. Sitä tunnetta ei voi sanoin kuvailla, olin koko illan lumoissani onnellisena, enkä pystynyt ajattelemaan yhtäkään pahaa tai epämiellyttävää asiaa! Uppouduimme vain toisiimme. Henkisesti. Parasta on, että näin vuoden jälkeen siitä hetkestä tunnen tuon tunteen vieläkin sisälläni. En tiennyt, että näin nuorena (17) voi rakastua.

Lapsen syntymä – mikään ei voita sitä

– Vanhin lapseni syntyi jouluaattona. Olin puoli vuotta sitten menettänyt rakkaimpani tapaturmaisesti, ja jäin odottamaan lasta hänelle. Lapseni oli minun pelastukseni ja täydellinen joululahja.

– Mikään ei voi olla ihanampaa kuin lapsen saaminen. Paljon on ihania tapahtumia elämän aikana sattunut, mutta kahden lapsen saaminen on kerta kaikkiaan parasta ja ihaninta, mitä maailmassa voi kokea.

– Hääpäivä oli ihana ja yhteisiä ihania vuosia on jo takana 27, mutta kyllä voiton vie 3 lapsen syntymät, vaikka kaikki ovat olleet erilaisia: 2 todella vaikeata ja keskimmäinen todella helppo. Lapset on parasta, mitä elämässä on – ja toki ihana avioliitto.

– Rakkaus lapseen ei syntynyt heti ensisilmäyksellä, olin liian pökerryksissä ja väsynyt synnytyksestä. Rakastuin rääpäleeseen vasta toisena tai kolmantena päivänä, mutta silloin tuntui jo siltä kuin olisin saanut luokseni enkelin suoraan taivaasta. Vielä lähes 17 vuoden kuluttuakin olen ihmeissäni siitä, miten onnistuin saamaan juuri tuon lapsen, joka ei ole kopioni, mutta jonka kanssa on niin helppoa olla – kuin olisimme sukulaissielut jo ties kuinka monen edeltävän elämän takaa.

– Oma lapsi on jotain niin suurta. Syntymän ihme. Se tunne, kun oma lapsi on sylissä silmät auki ja katselee maailmaa ihmeissään. Se rakkauden tunne ja onnellisuus. Kahdesti tämän kokenut. En koskaan vaihtaisi pois.

– Lapsenlapsen syntymä ollessani 38-vuotias oli ehkä elämäni mahtavin juttu, todella upea fiilis! Toinen syntyy vielä tämän vuoden puolella. Kyllä elämä vaan on mahtavaa!

Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja