Mainos

Suomalaisten surmista epäiltyjä uhkaa Brasiliassa jopa 90 vuoden tuomio

Kolmen suomalaisen surmista epäillyille vaaditaan Brasiliassa pitkiä vankeusrangaistuksia.

MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan syyttäjä vaatii haastehakemuksessa kahdelle epäillylle rangaistuksia kolmesta murhasta ja ruumiiden kätkemisestä.

- Brasiliassa murhan maksimituomio on 30 vuotta. Kun uhreja on kolme, tekisi se yhteensä 90 vuotta. Käytännössä he kuitenkin joutuisivat suorittamaan rangaistusta enintään 30 vuotta, sanoi Tiago de Vasconcelos Brasilian poliisin erikoisoperaatioiden ryhmästä MTV3 Uutisille.

Jutun käsittely kestää useita kuukausia. Epäillyt 58-vuotias mekaanikko ja 51-vuotias liikkeenharjoittaja ovat tutkintavankeudessa.

Suomalainen pariskunta ja heidän ystävättärensä löydettiin surmattuina Paraíban osavaltiossa, Koillis-Brasiliassa joulukuun alussa.

Kuukausi sitten valmistuneen rikostutkinnan mukaan suomalaiset on surmattu ampumalla 30. marraskuuta 2011 pariskunnan omistamassa talossa. Surmien jälkeen uhrit kuljetettiin muutamien kilometrien päähän sokeriruokopeltoon, mistä ne löydettiin kaksi päivää myöhemmin.

Poliisin mukaan epäillyt ovat myöntäneet ruumiiden kätkemisen, mutta kumpikin heistä kiistää syyllisyytensä murhiin.

Tässä kohdin epäiltyjen lausunnot kuitenkin poikkeavat toisistaan: 51-vuotias liikkeenharjoittaja on kertonut 58-vuotiaan mekaanikon olleen ampuja.

Murhien motiiviksi on tutkinnassa vahvistunut suomalaispariskunnan omistukset Brasiliassa. Surmista epäillyt halusivat haltuunsa pariskunnan Paraíbassa omistaman talon ja tontteja.

Suomalaisten omistama talo on nyt suljettuna.

Vainajat on haudattu Suomessa hiljaisuudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.