Suomalaisten matkustusinto hiipui

Varsinkin Viroon tehdyt matkat ovat vähentyneet. Sen sijaan Ruotsin-risteilyjen suosio kasvoi.

Suomalaiset tekivät kesäkuussa vähemmän vapaa-ajanmatkoja kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Kotimaassa suomalaiset tekivät lähes 2,6 miljoonaa vapaa-ajanmatkaa. Tilastokeskuksen mukaan tämä on kahdeksan prosenttia vähemmän kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin.

- Alkuvuoden aikana kotimaan matkailu oli nousussa, mutta suunta on kääntynyt. Jos koko vuotta tarkastelee, kotimaanmatkailu on ollut kasvussa, tai ainakin ilmaismatkat, selventää tilastoja yliaktuaari Klaus Bossart Tilastokeskuksesta.

Ulkomaille tehtiin kesäkuussa 430 000 matkaa, missä oli pudotusta 11 prosenttia. Eniten vähenivät Viroon tehdyt matkat. Ruotsin-risteilyissä kehitys oli päinvastainen: niitä tehtiin kolme prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

- Viron-risteilyjen hinnat ovat nousseet. Luultavasti osa heistä, jotka ovat menneet aiemmin Viroon, ovat kääntyneet takaisin Ruotsiin. Lisäksi Tallinnassa hinnat ovat nousseet siihen malliin, ettei hintatasossa ole enää suurta eroa Tukholmaan, Bossart pohtii.

Matkailun ennakkotiedot selviävät Tilastokeskuksen Suomalaisten matkailu -julkaisusta. Tutkimukseen haastateltiin heinäkuussa noin 1500:aa Suomessa asuvaa 15-74-vuotiasta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat