Mainos

Suomalaisten matkailuinto Ruotsiin kasvussa

Suomalaiset matkustavat nyt entistä innokkaammin Ruotsiin. Yöpymiset hotelleissa, mökeissä sekä leirintäalueilla lisääntyivät viime vuonna reilun kymmeneksen. Joka kolmas suomalainen yöpyy Ruotsissa kuitenkin sukulaisten tai ystävien luona.

- Noin miljoona suomalaista yöpyi Ruotsissa viime vuonna ja lähemmäs kaksi miljoonaa suomalaista kävi täällä päivän kestävällä vierailulla, Dennis Bederoff, Turistiviraston toiminnanjohtaja kertoo.

Ruotsi on lähellä ja sinne on helppo matkustaa. Myös levottomuudet maailmalla ovat saaneet monet valitsemaan vierailukohteeksi tutun naapurimaan.
- Kansainväliset levottomuudet lisäävät matkustamista paikkoihin, joita pidetään vähän turvallisempina, rauhallisempina ja varmempina. Tilanne on sama myös muissa lähistön matkakohteissa. Meillä on nyt vierailijoita Pohjoismaista enemmän kuin koskaan aikaisemmin, Bederoff sanoo.

Ruotsiin tulevista reissuunsa tyytyväisimpiä ovat juuri suomalaiset. Ruotsalaistilaston mukaan peräti 99,4 prosenttia pitää matkaansa onnistuneena.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 29.06.2003)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja