Suomalaisten hullut kesäjuhlat – tiesitkö näistä?

Suomi on erikoisten kesätapahtumien luvattu maa. Löydä mieleisesi kesätapahtuma vuodelle 2013.

Etsitkö mukavaa tekemistä viikonlopulle, mutta ideat ovat vähissä? Irtiotto ulkomaille ei sovi aikatauluihisi? Ei syytä huoleen. Tänäkin kesänä Suomessa järjestetään mitä hullunkurisempia kesätapahtumia. Poimi suosikkisi ja nauti urheiluhullun maan kesäkulttuurista.

Eukonkannon MM-kisat

Eukonkantoa on järjestetty jo vuodesta 1992. Tänä vuonna eukonkannon 18. MM-kisatapahtuma järjestetään Sonkajärvellä 5.–6.7.2013.

Pessimistisyyden päivä

Puolangassa vietetään pessimismipäivää vuoden ympäri, mutta se huipentuu kesällä.

– Puolangan pessimismipäivät 1.1.–31.12. saattavat huipentua Pessimismi-iltaan perjantaina 5.7.2013 klo 20 mikäli sitä kukaan jaksaa järjestää, ilmoittaa Puolangan pessimistit kotisivuillaan.

Suopotkupallon MM-kisat

Vuorisuolla, Hyrynsalmella, kilpaillaan kesällä jälleen Suopotkupallon MM-titteleistä. Ajankohta on 18.–21.7. Kruununsa seuraajilleen luovuttavat myös suoprinssi ja suoprinsessa.

Chilifest

Suomen tulisimmaksi festivaaliksi itsensä luokitteleva Chilifest järjestetään 16.–18.8.2013 Tampereella. Ohjelmassa on esityksiä ja kilpailuja, sekä tapahtuman huipentumana Chilinsyönnin MM-kisa.

Suolentopallon MM-kisat

Suolentis sai alkunsa vuonna 2002, idean isän Risto Tarkiaisen inspiroiduttua suopotkupallon MM-kisoista Hyrynsalmella. Suolentiksen MM-kisat järjestetään Haukivuoren Rajasuolla 27.–28.7.2013

Ilmakitaransoiton MM-kisat

Ilmakitarat soivat Oulun ilmatilassa 18. kerran 21.–24. elokuuta 2013.

MM-finaali kisataan perjantaina 23. elokuuta. Illan avaa suomalaisen kantriräpin sanansaattaja Stig, joka viihdyttää finaaliyleisöä Kullankaivajat -yhtyeensä kanssa.

Kännykänheiton MM-kisat

Kännykänheiton MM-kisat järjestetään 24.8.2013 Savonlinnassa. Kategorioita on miehille, naisille ja junioreille.

Maailmanennätystä pitää hallussaan Mikko Lampi, joka heitti vuonna 2005 94,97 metriä.

Swing-konsertti saunassa

Smoke & Swing -tapahtumia järjestetään elokuussa 2013 kolme kertaa: lauantaina 3.8. Only for Ladies (vain naisille), Only for Avec (pariskunnille) perjantaina 9.8.2013 ja Only for Evripadis (kaikille) lauantaina 10.8.2013.

Tilaisuudessa musisoi The Happy Swing Band / Poriginal Jazz band.

Tapahtuma on saanut alkunsa vuonna 2004, kun kaksi yllytyshullua löi vetoa. Vedonlyöjinä olivat Pentti-Oskari Kangas Herrankukkarosta ja trumpetistiTed Curson. Ted lupasi soittaa swing-konsertin saunassa, mikäli yleisönä olisi vähintään sata naista. Niinpä kesällä 2004 saunan lauteille asteli sata naista, ja Tedin oli soitettava konsertti savusaunassa.

Nakukymppi

Nakukymppi 2013 järjestetään perjantaina 14.6. Padasjoella.

Varusteiksi sallitaan päähine, sukat ja jalkineet sekä naisille toppi tai vastaava. Suoritus voidaan tehdä juoksemalla, kävelemällä tai sauvomalla. Täysi matka on noin 10 kilometriä, mutta suoritus katsotaan hyväksytyksi, kun osaottaja lähtee liikkeelle maalivaatteen alta oikeissa varusteissa.

Kaarnavenekilpailu

Lauantaina 27.7.2013 Mäntyharjulla kisaillaan leikkimielisessä veisto- ja uittokilpailussa, joka on tarkoitettu kaikenikäisille.

Linkkumyllyn puutarhan läpi virtaavassa koskessa järjestetään jo perinteeksi muodostunut kaikille avoin kaarnavenekilpailu. Veneet veistetään paikan päällä. Sekä kaunein että nopein vene palkitaan. Tuomarina toimii Linkkumyllyn Kesän 2013 taiteilija Pentti Hakala. Kaarnat, puukot ja laastarit talon puolesta.

Lypsyjakkaran heiton SM-kisat

Varkaudessa, Kangaslammin liikuntatalon läheisyydessä kisaillaan vuosittain lypsyjakkaran heiton mestaruudesta. Kilpailusarjat määrittyvät iän mukaan. Kisat järjestetään Kangaslampi-päivän yhteydessä 6.7.2013.

Miesten Satanen

Miesten Satanen juostaan lauantaina 3.8.2013 Rovaniemellä Lordin aukiolla. Tempaus on vastaisku Naisten kymppi -tapahtumille. Kilpailun suorittamiseen on aikaa kuusi tuntia. Lämmittely alkaa paikallisen kauppakeskuksen liukuportailla rullaamalla, minkä jälkeen nautitaan grillimakkarat. Itse kilpailu alkaa pankkiautomaatilta, jolla miehet nostavat 100 euroa rahaa. Kävelykadulla on 100 metrin katupätkä, jonka varrella on erilaisia houkutuksia, kuten katubaareja.

Suomessa on kisailtu myös hyttysentapossa ja käpylehmien kokoamisessa, ja kuuluupa hullujen suomalaisten kesätapahtumiin myös Kortesjärven Valehtelun SM-kisat, jotka järjestetään vuosittain aprillipäivän alla.

Unohdimmeko mainita kotipaikkakuntasi kesätapahtuman? Kerro siitä kommentoimalla.

Lue myös:

AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuvat: Lehtikuva, Puolangan pessimistit, Miesten Satanen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja