Suomalaisten H1N1-virus sama kuin muissa länsimaissa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kahden suomalaisen sikainfluenssapotilaan virus on sama kuin muillakin länsimaalaisilla potilailla.

Samaa virusta on ollut myös Yhdysvalloissa New Yorkissa ja Texasissa sekä Hollannissa ja Ruotsissa.

THL:n mukaan A(H1N1)-virus tarttuu edelleen yhtä herkästi kuin tavallinen kausi-influenssa. Virus voi kuitenkin muuttaa ominaisuuksiaan vakavampaan suuntaan, kuten kävi muun muassa espanjantaudin aiheuttaneelle virukselle.

THL:stä kerrotaan, että aiemmin sairastettu influenssa näyttäisi suojaavan vanhempia ikäryhmiä A(H1N1)-infektiolta. Koska valtaosa tähän mennessä sairastuneista on nuoria ja terveitä matkailijoita, ei vielä tiedetä, miten tauti tarttuu ja miten vakavaa se on riskiryhmissä, kuten lapsilla ja vanhuksilla.

Sairastuneita yli 6000

Euroopan tautikeskuksen ECDC:n mukaan sikainfluenssaan on tähän mennessä sairastunut noin 6500 ihmistä. Sairauteen on kuollut runsaat 60 henkeä.

Maailman terveysjärjestö WHO ei ole tehnyt uusia päätöksiä tai suosituksia pandemian uhkasta tai torjuntatoimista. WHO ei edelleenkään suosittele kansainvälisen matkailun rajoittamista tai rajojen sulkemista.

Suurin osa EU-maista, myös Suomi, on antanut ohjeita ei-välttämättömän matkailun rajoittamiseksi Meksikoon.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat