Mainos

Suomalaisten enemmistö tuomitsee netti-imuroinnin

Suomalaisten enemmistö tuomitsee musiikin ja elokuvien netti-imuroinnin. Taloustutkimuksen tekemästä kyselystä ilmenee, että 76 prosenttia suomalaisista ei hyväksy Internetiin luvatta laitettujen musiikkiteosten ja elokuvien kopiointia omaan yksityiseen käyttöön. Näistä vastaajista 30 prosenttia piti toimintaa rikollisena ja rangaistavana.

Esimerkiksi musiikkiteosten kopiointi Internetistä omaan yksityiseen käyttöön on Suomessa kuitenkin laillista. Tutkimuksessa selvitettiin kansalaisten asenteita myös piraattiäänitteisiin, jotka kulkeutuvat Suomen markkinoille lähinnä Viipurista.

Piraattilevyjen ostamisen tuomitsee 79 prosenttia kansalaisista. Näistä vastaajista 31 prosenttia piti piraattien ostamista rikollisena ja rangaistavana. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) mukaan tulokset yllättivät positiivisesti.

-Tutkimus osoittaa selkeästi, että suomalaisten oikeustajun mukaan musiikin ja elokuvien hankkiminen laittomista lähteistä on väärin, arvioi TTVK:n projektipäällikkö, varatuomari Antti Kotilainen.

Oikeudenhaltijat ovat tällä hetkellä eniten huolissaan Internetin antamasta anonymiteettisuojasta. Nettijakelu mahdollistaa piiloutumisen.

Taloustutkimus kysyi kansalaisten mielipiteitä netti-imuroinnista ja piraattien ostamisesta elo-syyskuussa. Omnibus-tutkimuksessa haastateltiin henkilökohtaisesti tuhatta 15-74-vuotiaista suomalaista. Tutkimus tehtiin luovan työn tekijöiden ja yrittäjien Lyhty-projektin toimeksiannosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.