Mainos

Suomalaisten ei tiedetä loukkaantuneen järistyksessä

Ulkoministeriön mukaan Italiassa sattuneen maanjäristyksen ei tiedetä tämän hetkisten tietojen mukaan vaatineen suomalaisuhreja.

Suomen Rooman-suurlähetystön mukaan järistyksen välittömällä vaikutusalueella asuu joitakin suomalaisia, mutta alue ei muuten ole suomalaisten erityisesti suosima asuin- tai matkailukohde.

Suurlähetystö on ollut yhteydessä alueella tai sen tuntumassa asuviin tiedossa oleviin suomalaisiin. Kaikki tavoitetut voivat hyvin. Suurlähetystö jatkaa selvitystyötä suomalaisten osalta.

Ulkoministeriö suosittelee, että ne Abruzzon alueella mahdollisesti oleskelevat suomalaiset, joihin edustusto ei ole ollut yhteydessä, ilmoittautuisivat Suomen Rooman-suurlähetystöön.

Ulkoministeri Alexander Stubb välitti aamulla surunvalittelunsa Italian ulkoministerille Franco Frattinille järistyksen johdosta. Stubb esitti syvän osanoton maanjäristyksen uhreille ja heidän omaisilleen.

Muun muassa EU on tarjonnut Italialle apua pelastustöissä.

Lomalaiset eivät säikkyneet järinää

Suurimmat matkanjärjestäjät eivät ole saaneet huolestuneita kyselyjä asiakkailtaan Italian maanjäristyksen vuoksi.

Italian matkasesonki ei ole vielä alkanut, joten suomalaisia on maassa suhteellisen vähän. Esimerkiksi Aurinkomatkoilla on tällä hetkellä Roomassa noin 50 asiakasta.

Maanjäristys tuntui Roomassakin, mutta huolestuneita soittoja ei ole yhtiön mukaan tullut.

- Ei ole tullut myöskään mitään raporttia, että meidän hotelleja olisi vaurioitunut, sanoo toimitusjohtaja Jukka Salama. Hänen mukaansa oppaat tiedottavat asiakkaille paikan päällä.

Finnmatkoilta kerrotaan, että sillä ei ole Italiassa ollenkaan asiakkaita, koska kausi ei ole vielä alkanut. Myöskään Tjäreborgille ei ole tullut peruutuksia tai kyselyitä.

(MTV3)

Katso Merja Sundströmin juttu (Kymmenen uutiset 6.4.2009)

Katso Italian television kuvaa järistysalueelta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.