Mainos

Suomalaisten ABB-yhtiöiden kauppa kasvoi kotimaassa

Suomalaisten ABB-yhtiöiden saamat tilaukset ja liikevaihto kasvoivat vuoden alkupuoliskolla. Kuuden kuukauden tulos ennen veroja nousi 427 miljoonaan markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 405 miljoonaa markkaa. Tilausten kasvu tuli kotimaan markkinoilta, viennin kasvu sen sijaan pysähtyi.

Yhtiöiden tilaukset olivat kokonaisuudessaan 4 245 miljoonaa markkaa, mikä on kolme prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Myös liikevaihto kasvoi samaan aikaan kolme prosenttia yhteensä 3 817 miljoonaan markkaan. Kaikki liiketoimintayhtiöt ylsivät voitolliseen tulokseen.

Kotimaan kauppa kasvoi niin, että tilaukset kotimaasta olivat alkuvuonna viisi prosenttia suuremmat kuin vuotta aikaisemmin. Tilauksia kotimaasta oli yhteensä 2,2 miljardin markan arvosta.

Investointituotteiden alhainen kysyntä Länsi-Euroopan markkinoilla tyrehdytti viennin kasvun, kerrotaan ABB-yhtiöistä. Uudet vientitilaukset olivat tammi-kesäkuussa 2033 miljoonaa markkaa, kun ne vuosi sitten olivat 2035 miljoonaa markkaa. Myös valuuttakurssien muutokset vaikuttivat alentavasti vientilukuihin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.