Mainos

Suomalaistarkkailijoiden paluu Sri Lankasta lykkääntyi

Suomalaiset tulitaukotarkkailijat päätettiin kutsua kotiin Sri Lankasta, kun tamilikapinallisjärjestö varoitti, ettei se voi enää taata tarkkailijoiden turvallisuutta. Suomalaisten kotimatka on nyt lykkääntynyt lentoteknisten ongelmien vuoksi.

Suomalaiset tulitaukotarkkailijoiden paluu Sri Lankasta on siirtynyt. Heidän piti tulla takaisin kotimaahan tänään, mutta lähtöä jouduttiin lykkäämään sisäministeriön mukaan lentoteknisten ongelmien vuoksi. Tarkkailijoiden uudesta paluuajasta ei ole vielä varmuutta.

Suomalaiset päätettiin kutsua kotiin, kun tamilikapinallisten LTTE-järjestö varoitti, ettei se voi enää taata tarkkailijoiden turvallisuutta. LTTE vaati EU-maiden tarkkailijoita poistumaan, kun EU oli julistanut LTTE:n terroristijärjestöksi.

Sri Lankassa on ollut 11 suomalaistarkkailijaa, mutta heistä osa on jo palannut aiemmin Suomeen. Suomalaisten lisäksi operaation jättävät kuunvaihteessa myös ruotsalaiset ja tanskalaiset. Sri Lankaan jää vielä 20 norjalaista ja islantilaista tarkkailijaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.