Mainos

Suomalaistarkkailijat aloittivat työnsä Syyriassa

Kaikki YK:n UNSMIS -operaatiossa palvelevat suomalaiset sotilastarkkailijat ovat aloittaneet työnsä Syyriassa, maavoimat kertoo.

Viime keskiviikkona Syyriaan saapunut kahdeksan hengen suomalaisten pääjoukko on ollut perehdytettävänä Damaskoksessa operaation esikunnassa viime viikon. Tarkkailijat siirtyivät omille kenttäasemilleen viikonlopun aikana.

Suomalaiset toimivat kentällä osina monikansallisia tarkkailijaryhmiä ja heidät on sijoitettu eri puolille Syyriaa. Suomalaisia on tällä hetkellä sijoitettuna Damaskokseen, Idlibiin, Hamaan, Deir Ez Suriin, Homsiin ja Daraan.

Puolueettomina ja aseettomina toimivien tarkkailijoiden työhön kuuluu tiedonkeruu, partiointi sekä raportointi. He muun muassa tapaavat säännöllisesti konfliktin molempia osapuolia sekä paikallista siviiliväestöä. Tarkkailijoiden päätehtävänä on valvoa, että aseellinen väkivalta päättyy.

YK:n tarkkailuoperaatiossa palvelee yhteensä kymmenen suomalaista sotilastarkkailijaa. Lisäksi yksi suomalainen työskentelee operaation valmisteluosastossa. Operaation tavoitevahvuus on 300 sotilastarkkailijaa, joista Syyriaan on ehtinyt runsas puolet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.