Mainos

Suomalaistaiteilijoille tukikohta Afrikkaan

Suomi saa ensimmäisenä Pohjoismaana kulttuurikeskuksen Afrikkaan.

Villa Karoksi nimetty siirtomaa-aikainen huvila sijaitsee Beninissä Päiväntasaajalla. Rakennuksen kunnostus valmistuu ensi keväänä, jolloin se on valmis ottamaan vastaan ensimmäiset suomalaistaiteilijat ja kulttuuritutkijat.

Kulttuurikeskus on yksityinen hanke, jonka tarkoituksena on avartaa suomalaisten taiteilijoiden ja kulttuurivaikuttajien näkökulmaa. Ajatuksen alkuunpanija on kirjailija Juha Vakkuri, joka itse on tutustunut Afrikan kulttuuriin ja politiikkaan monipuolisesti kolmen viime vuosikymmenen aikana.

Villa Karo on nimetty 15-vuotiaana syöpään kuolleen Karo Vakkurin mukaan. Villa Karoa ja siihen liittyvää stipenditoimintaa hallinnoi Villa Karon ystävät ry, joka myös valitsee työtiloja saavat taiteilijat yhdessä taiteilijajärjestöjen kanssa. Vakkurin mukaan taiteilijat ovat olleet hyvin kiinnostuneita keskuksesta. Hakemuksia tulee jo nyt päivittäin, vaikka varsinainen stipendien hakuaika on vasta vuoden lopussa.

Villa Karoon mahtuu samanaikaisesti työskentelemään 4-5 taiteilijaa ja kulttuurikeskus on avoin eri taiteiden edustajille. Vakkurin mukaan noin puolen miljoonan markan perustamiskustannuksista puolet saadaan maksetuksi yksityisten sponsoreiden ja kannatusjäsenten tuella. Myös opetusministeriö ja ulkoministeriö ovat hänen mukaansa ilmoittaneet tukevansa hanketta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.