Mainos

Suomalaista tietoturvateknologiaa Sunin koneisiin

Tietoturvaohjelmia valmistava suomalainen SSH Communications ilmoitti tänään solmineensa laajan lisenssisopimuksen amerikkalaisen tietotekniikkajätin Sun Microsystemsin kanssa. Kauppasummaa ei paljasteta.

Sopimuksen mukaan amerikkalaisyhtiö ottaa suomalaisyhtiön IKE-tietoturvaohjelmiston osaksi Solaris-käyttöjärjestelmäänsä. Lisäksi Sunilla on mahdollisuus hyödyntää SSH:n teknologiaa myöhemmin myös muissa tuotteissaan. Yhtiöt luonnehtivat sopimusta käyttäjämäärältään laajimmaksi suomalaista ohjelmistoa koskevaksi kaupaksi.

IKE-ohjelmisto on osa kansainvälistä tietoturvastandardia, jota käytetään liikenteen suojaamisen Internetissä. Suojaaminen tapahtuu salaamalla kaikki liikenne liikennöivien tahojen kuten reitittimien tai tavallisten pc-laitteiden välillä.

Suojauksessa IKE-ohjelmistoa käytetään salausavainten vaihtoon ja osapuolten luotettavaan tunnistamiseen. SSH Communications on Espoossa ja Kaliforniassa toimiva kansainvälinen ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut vaativiin tietoturvaratkaisuihin.

SSH:n ratkaisut Internetin tietoliikenteen salaamisessa perustuvat vahvasti kryptofagiaan eli salakirjoittamiseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.