Mainos

Suomalaissovellus aikoo tehdä surffailusta kiinnostavampaa tekoälyn avulla

Futureful-sovelluksen kehittäneellä suomalaisella startup-yrityksellä on kova tavoite: tehdä netissä surffailusta entistä helpompaa ja vapaampaa.

Futureful on ns. "aiheselain", joka julkistetaan tänään maailmanlaajuisesti iPhonelle, iPadille ja iPod Touchille.

Helsinkiläislähtöisestä Futurefulista kerrotaan, että sovelluksen avulla verkkoa on tarkoitus selata valitsemalla ja yhdistelemällä käyttäjää kiinnostavia aihealueita.

Sovellukseen kehitetty tekoäly suosittelee valintojen pohjalta uusia verkkosisältöjä, kuten blogeja, uutisartikkeleita, videoita ja valokuvia. Futureful kertoo, että sovellus oppii jokaisesta valinnasta ja vie käyttäjän paikkoihin, joissa hän ei ole käynyt aikaisemmin. Sovellus ei koskaan anna samaa tulosta kahdesti.

Futureful on saanut rahoitusta Skypen perustajalta Janus Friisiltä.

- Elämän parhaissa hetkissä sattuma ja valinta yhdistyvät maagisella tavalla. Haluamme tuoda saman elämyksen nettiin. Kyse ei ole pelkästään uutisista tai siitä, mistä ystäväsi ovat kiinnostuneita. Tarkoitus on antaa käyttäjälle häntä itseään todella kiinnostavaa laatusisältöä, hehkuttaa Futurefulin perustajajäsen Marko Anderson.

Futureful perustuu Aalto-yliopistossa tehtyyn tutkimukseen.

Futurefulin toinen perustajajäsen Jarno Koponen kertoo MTV3 Uutisille, että sovelluksesta ollaan kehittämässä versiota myös Android-laitteille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.