Mainos

Suomalaissotilaat tositoimissa Afganistanissa

Suomen kriisinhallintajoukot osallistuvat parhaillaan tähän asti laajimpaan sotilaalliseen operaatioonsa Pohjois-Afganistanissa Baghlanin maakunnassa. Operaatiossa on kuollut neljä saksalaista rauhanturvaajaa. Suomalaissotilaat raivaavat maanteitä miinoista ja evakuoivat haavoittuneita . Operaatiosta on päävastuussa Afganistanin oma armeija.

Massiiviseen iskuun osallistuu yli 2000 sotilasta. Suomalaisia on mukana nelisenkymmentä, ja heidän tehtävänään on mahdollisten tienvarsipommien raivaus sekä haavoittuneiden evakuointi ja lääkitys. Mutta he saattavat joutua myös suoranaiseen tulikosketukseen .

- Operaation tarkoitus on se, että alueella riistetään kapinallisilta toiminnanvapaus jotta Afganistanin turvallisuusviranomaiset saavat alueen hallintaansa. Tarkoitus on että he pystyvät sitä jatkossakin tämän operaation jälkeen kontrolloimaan niin että siellä on paikallisella väestöllä turvallista ja hyvä olla, kertoo Afganistanin suomalaisjoukkojen komentaja, everstiluutnantti Ari Grönroos.

Ruotsalais-suomalaisilla joukoilla on käytössä tykeillä varustettuja rynnäkkövaunuja, sekä panssaroitua kuljetus- ja huoltokalustoa.

Tehtävä Baghlanissa kestää arviolta vajaat kaksi viikkoa.

Katso Kari Lumikeron juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.