Mainos

Suomalaissinfonia kantaesitetään Japanissa

Kaustislaisen säveltäjän Pehr Henrik Nordgrenin sinfonia no. 6 Interdependence (op. 107) kantaesitetään Japanin Sendaissa 8. joulukuuta. Teoksen kantaesittää Sendain Filharmoninen Orkesteri johtajanaan Masatoshi Sasaki. Solisteina ovat sopraano Emiko Suga ja tenori Toshinori Kitamura, kuoro-osuudesta vastaa Tohokun Yliopiston kuoro.

Nordgrenin teos on Tohokun Yliopiston kuoron tilausteos ja se on sävelletty sopraanolle, tenorille, sekakuorolle ja orkesterille. Tekstinä on professori David Suzukin pitämä puhe YK:n ympäristökokouksessa Rio de Janeirossa vuonna 1992. Suzukin proosarunomuotoinen puhe käsittelee ihmisen ja luonnon keskinäistä, molemminpuolista riippuvaisuutta.

PH Nordgrenin yhteydet Japaniin ovat olleet tiiviit jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Hän opiskeli Tokion taide- ja musiikkiyliopistossa sävellystä Y. Hasegawan oppilaana vuosina 1970-1973. Tämän jälkeen Nordgrenin tuotantoa Japanissa ovat esittäneet muun muassa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri sekä pianisti Izumi Tateno.

Nordgren matkustaa itse Japaniin seuraamaan kuudennen sinfoniansa kantaesitystä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.