Suomalaisseura hämärätoiminnan kohteena – ensimmäinen tapaus jo 2000-luvun alusta: "Allekirjoitukseni oli hyvin kopioitu"

18-vuotias ulkomaalainen jalkapalloilija haki maaliskuussa Suomen maahanmuuttovirastolta ammattilaispelaajan oleskelulupaa. Hän esitti virastolle väärennetyllä allekirjoituksella varustetun pelaajasopimuksen kotkalaiseen FC KTP:hen.

Sopimukseen oli väärennetty seuran sihteerin Jukka Vilkin nimi. 

– Migriltä (maahanmuuttovirasto) kyseltiin, onko tällainen pelaaja tulossa meille. Sieltä lähetettiin allekirjoitetut pelaajasopimukset ja kaikki, Vilkki kertoi MTV Urheilulle.

Tekaistu sopimus muistutti erehdyttävästi oikeaa, sillä se oli tehty viralliseen Suomen Palloliiton sopimuspohjaan.

– Luvutkin olivat suhteellisen järkeviä, ja allekirjoitukseni oli hyvin kopioitu.

Tapaus ei tullut seuralle täysin puun takaa.

– Tällaisia tapauksia on ollut kuluvan kevään aikana muutamia. 2000-luvun puolivälissä oli myös yksi tilanne, mutta siinä kyseinen kaveri oli ehtinyt jo Helsinki-Vantaan lentokentälle asti. Rajavartiolaitoksen miehet soittelivat, että täältä olisi tällainen pelaaja tulossa teille. Hänet varmaan laitettiin paluupostissa takaisin päin.

Vilkin allekirjoituksen väärentäjästä ei ole arvailuja. Tapauksen esitutkinta lopetettiin kustannusperiaatteella. Tarvittavien kansainvälisten oikeusapumenettelyjen kustannukset eivät olisi olleet suhteessa mahdolliseen rangaistukseen.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja