Mainos

Suomalaissäveltäjälle palkinto "kiehtovasta jalokivestä"

Menestyneimpiin elokuvasäveltäjiimme kuuluvan Tuomas Kantelisen musiikki on palkittu kultamitalilla Utahissa Yhdysvaltain ainoalla elokuvamusiikkiin erikoistuneella festivaalilla. Palkinto tuli ohjaaja Roosa Toivosen (Rosa Karon) elokuvasta The Italian Key.

Elokuva sai myös Park City Film Music Festivalin johtajan erikoispalkinnon. Palkintoperusteiden mukaan "kuvaus ja rikas musiikki yhdessä tekevät elokuvasta kiehtovan jalokiven. Ohjaaja antaa suloisen tarinan paljastumiselle aikaa ja luo näin erittäin nautittavan elokuvan".

Tuomas Kantelinen on säveltänyt musiikin yli 30 pitkään elokuvaan, ja hän on voittanut Jussi-palkinnot työstään Olli Saarelan elokuviin Lunastus ja Rukajärven tie. Kantelisen tuoreita sävellystöitä ovat musiikki Arto HalosenPrinsessaan, ruotsalaisiin Arn-Temppeliritari -elokuviin, sekä Sergei Bodrovin ohjaamaan Mongoliin, joka oli ehdolla Oscar-palkintoonkin.

Suomalais-amerikkalais-italialainen romanttinen satu on kuvattu Italiassa, Intiassa ja Englannissa. Se on englanninkielinen ja näyttelijät ovat pääosin Italiasta, Yhdysvalloista ja Ruotsista. Suomesta yhdessä sivuosassa on Mikko Leppilampi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.