Suomalaissäveltäjä luo uraa Intiassa: Eeppinen elokuva tulossa

Los Angelesissa pääasiallisesti asuva Tuomas Kantelinen on säveltänyt musiikkia elokuviin ympäri maailman.

Suomen tunnetuimpiin elokuvasäveltäjiin kuuluva Tuomas Kantelinen saapui tänään maanantaina seuraamaan Vadelmavenepakolainen-elokuvan kutsuvierasensi-iltaa. Elokuvan musiikki on hänen käsialaansa, ja muutenkin pääasiassa Los Angelesissa asuva mies on viime aikoina työskennellyt paljon Suomessa.

– Täällä on ollut nyt paljon hommaa, esimerkiksi Lumikuningatar-baletti on edelleen aktiivinen, Kantelinen kertoo.

Myös ympäri maailmaa on auennut ovia. Kantelisella on työn alla yhden makedonialaisen ja yhden venäläisen elokuvan musiikki. Lisäksi hän on tehnyt musiikin isoon intialaiseen elokuvaan.

– Kyseessä on tosi iso ja eeppinen draamaelokuva. Sen aiheena on sikhismi-uskonnon alkukertomus, mutta länsimaisella elokuvatyylillä kerrottuna. Joogaharrastuksen myötä Intia on tullut jo aikaisemmin jonkin verran tutuksi, mutta nyt pääsin tutustumaan syvemmin sikhien kulttuuriin. Elokuva on valmis, mutta ei ole tullut vielä ulos, Kantelinen kuvailee.

– Itse asiassa minua on pyydetty tämän myötä mukaan toiseenkin intialaiseen elokuvaan, eli siellä on kivasti auennut ovia, hän iloitsee.

Kantelisen viimeisimpiin töihin on kuulunut muun muassa Renny Harlinin The Legend of Hercules -elokuvan musiikin tekeminen. Hän oli mukana myös jättibudjetin Hollywood-elokuvassa The Seventh Son, mutta vetäytyi siitä aikataulusyistä. Kantelinen on säveltänyt myös muun muassa Puhdistuksen musiikin.

Lue myös:

    Uusimmat