Mainos

Suomalaisryhmä uhmaa serbejä Bosniassa

Bosniaan ruumiita tunnistamaan matkannut suomalainen asiantuntijaryhmä aloitti työnsä tänään serbipoliisin kiellosta huolimatta. YK:n edustajan Alex Ivankon mukaan suomalaiset olivat keränneet ainakin yhdeksän ruumiin jäännökset, jotka vietiin ruumissäkeissä Tuzlan muslimikaupunkiin.

Aiemmin tänään Ivanko kertoi serbipoliisin lähettäneen YK:lle viestin, jonka mukaan suomalaisilla ei ole "valtuuksia" työskennellä Srebrenican lähistöllä. Ivanko sanoi, että serbipoliisin menettely on raivostuttavaa ja osoittaa täydellistä tunteettomuutta.

Suomalaisilla on Bosnian serbien varapresidentin Biljana Plavsicin suullinen lupa tutkimuksiin. Ennen lähtöään Suomesta ryhmä sanoi palaavansa takaisin, jos työ ei näytä onnistuvan.

Suomalaisen asiantuntijaryhmän oli määrä tunnistaa Kravicassa vuoden taivasalla lojuneet noin 100 ruumista, joiden uskotaan olevan serbien surmaamia muslimeja. YK:n ihmisoikeustarkkailijan Elisabeth Rehnin aloitteesta toteutettavaa hanketta rahoittavat Suomi ja Hollanti.

Haagin kansainvälisen sotarikostuomioistuimen oman tutkijaryhmän on määrä aloittaa sunnuntaina joukkohautojen tutkiminen toisaalla Srebrenican lähistöllä. Ivanko kertoi, että tutkijaryhmän suojaksi saadaan Naton rauhanturvaajia.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.