Mainos

Suomalaisrekat taas vaikeuksissa Venäjän tullissa

Suomalaisilla kuljetusliikkeillä on jälleen uusia vaikeuksia Venäjän tullin kanssa.

Suomen Kuorma-autoliiton toimitusjohtaja Seppo Sainio kertoi tänään, että Venäjä on alkanut vaatia vastoin kansainvälistä TIR-sopimusta kauttakulkulupia tullin sisäiseen tiedotteeseen vedoten.

-Ainakin yksi suomalainen kuljetusliike on jo menettänyt kuljetussopimuksensa baltialaiselle kuljetusliikkeelle, Sainio sanoi Kouvolassa.

Hänen mukaansa Venäjän tulli on tällä viikolla pysäyttänyt tullihäkkiin kaksi suomalaisrekkaa Vaalimaan ja Nuijamaan vastaisilla tulliasemilla sekä yhden Venäjän ja Ukrainan rajalla. Rekat olivat viemässä Venäjän kautta Ukrainaan varaosia suomalaisyritykselle.

Suomalaisten lisäksi Venäjän tulli on pysäyttänyt ainakin puolalaisia ja latvialaisia rekkoja. Lupapakko ei ole tiettävästi koskenut venäläisiä rekkoja.

Sainio kertoi saaneensa Venäjältä vain epävirallisia ja ristiriitaisia tietoja. Niiden mukaan Venäjän tulli olisi antanut elokuussa sisäisen tiedotteen, jonka mukaan kaikille Venäjän kautta Ukrainaan tai Latviaan meneville elektroniikkaa, kaapeleita ja varaosia sisältäville kuljetuksille olisi haettava Moskovasta tullin pääjohtajan erityslupa ja tullisaatto. Kukaan ei ole Sainion mukaan osannut kertoa edes, miten lupa haetaan. Syytä päätökseen tai sen tekijää ei ole myöskään kerrottu.

Kuorma-autoliitto huomauttaa, että kyseiset kuljetukset ovat Venäjän hyväksymän kansainvälisen kuljetussopimuksen mukaisia TIR-kuljetuksia. Niillä pitäisi olla vapaa kulku lähetysmaasta vastaanottajamaahan.

Sainio kertoi, että kuluneen vuoden aikana Venäjä on suurin piirtein noudattanut kansainvälisiä tai kahdenkeskisiä pelisääntöjä. Aiemmin suomalaisilla kuljetusliikkeillä on ollut suuria vaikeuksia Venäjän viranomaisten kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.