Mainos

Suomalaisrauhanturvaajat: Urakka oli todella rankka

Poliittisen kohun riepottelemat Afganistanin vaaleja tarkkailleet rauhanturvaajat ovat palanneet kotimaahan. Kone laskeutui Tampere-Pirkkalan lentokentälle noin klo 18.30.

Mazar-i-Sharifista kotiutui nyt Afganistaniin vaaleja varten lähetetyt lisäjoukot eli yhteensä 71 Porin prikaatin rauhanturvaajaa.

MTV:n toimittajan Tuula Malinin mukaan suomalaisrauhanturvaajat kertoivat lentokentän tiedotustilaisuudessa olevansa todella väsyneitä: urakka on ollut rankka sekä fyysisesti että psyykkisesti. Miehet sanoivat palaavansa kotiin mielellään. Monen mukaan ammattitaito tosin on karttunut Afganistanissa.

Turvallisuustilanne Afganistanissa on kiristynyt: suomalaismiesten palveluksen aikana alueella on ollut kymmenkunta vaarallista välikohtausta, jossa miehet itse ovat olleet mukana. Kaiken kaikkiaan suomalaisia on loukkaantunut neljä Afganistanissa.

Tiedotustilaisuudessa tuli myös ilmi, että suomalaisjoukot ovat kuulleet Suomessa käydystä kohusta joukkojen kotiuttamiseen liittyen. Kohu ei kuitenkaan ole haitannut rauhanturvaajien työtä. Rauhanturvaajien mukaan palvelussuhde solmittiin lokakuun lopulle.

Monikansallisten joukkojen vahvuus säilyy Afganistanissa samana, sillä joukko ruotsalaisia jatkaa tehtävässä.

Katso Tuula Malinin raportti Tampere-Pirkkalan lentokentältä

Katso Rita Strömmerin juttu

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.