Mainos

Suomalaisräppäri julkaisi biisin perhehelvetistä – väkivaltaan syyllistyneet aikuiset ottivat yhteyttä

1:00:00

Suomalaisräppäri Dilemman musiikin tärkein viesti on anteeksianto ja sen tuoma ilo.

Dilemma julkaisi loppuvuodesta 2017 Faruk Nazerin ohjaaman musiikkivideon kappaleelleen Mä en pelkää sua enää. Räppärin omiin kokemuksiin pohjautuva kappale kertoo perheväkivallasta. 

Dilemma osallistui SuomiAreenassa järjestettyyn paneeliin, jossa pohdittiin, jääkö kriisitilanteessa olevan lapsen hätä piiloon. Keskustelussa hän paljasti yllättyneensä palautteesta ja erityisesti sen antajista, jota sai videosta.

–  Kun julkaisimme videon, ajattelin, että tämä on vain ja ainoastaan nuorille kohdistettu. Tarkoitus oli madaltaa nuorten kynnystä käsitellä asiaa, lähestyä järjestöä ja hakea apua. Minut yllätti se, että sain viestejä aikuisilta ihmisiltä, jotka ovat itse syyllistyneet nuoreen kohdistuvaan väkivaltaan. Video auttoi heitä käsittelemään asiaa ja ymmärtämään lasta, Dilemma kertoo. 


Räppäri peräänkuuluttaa sitä, että on aikuisten tehtävä mahdollistaa avunsaanti matalalla kynnyksellä.

– Kun keskustelemme aikuisten kesken, mielestäni on äärimmäisen tärkeää katsoa aikuisten perspektiivistä, mikä sen lapsen hyvinvointi on. Vastuuta ei voi siirtää sille lapselle, että hänellä olisi matala kynnys hakea apua. Aikuisten tehtävä on tehdä väylä ja ilmapiiri turvalliseksi lapselle hakea apua, mies sanoo.

Dilemman ohella paneelikeskusteluun osallistuivat muun muassa Nasima Razmyar ja Eva Biaudet. Voit katsoa keskustelun kokonaisuudessaan videolta artikkelin yläosasta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja