Mainos

Suomalaispianistit jatkoon Vendome Prize -kisassa

Suomalaiset pianistit Juho Pohjonen ja Antti Siirala jatkavat kansainvälisen Vendome Prize -pianokilpailun semifinaalissa heinäkuun alussa.

Pohjosen ja Siiralan semifinaalipaikat varmistuivat sen jälkeen kun he voittivat viikonvaihteessa Helsingissä pidetyn Vendome Prize -kilpailun Pohjoismaiden karsinnan.

Kumpikin jatkoon päässyt suomalainen opiskelee Sibelius-Akatemiassa, Juho Pohjonen Hui-Ying Liu-Tawaststjernan oppilaana ja Antti Siirala professori Matti Raekallion johdolla.

Kansainvälisen kilpailun semifinaalivaihe järjestetään 3.-4. heinäkuuta Lontoossa ja finaali 12.-15. heinäkuuta Lissabonissa. Kilpailun rahoittaa yhdysvaltalainen Alexis Gregory Foundation, jonka johtaja Alexis Gregory osallistuu kilpailutapahtumiin.

Kilpailun ensimmäinen palkinto on 25 000 dollaria, minkä lisäksi voittajalle avautuu monia esiintymistilaisuuksia Euroopan pääkaupungeissa ja New Yorkissa.

Kansainvälinen Vendome Prize -pianokilpailu pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 2000. Silloin sen voitti italialainen Alberto Nosh, joka vei myöhemmin myös ensimmäisen kansainvälisen Maj Lind -kilvan voiton elokuussa 2002.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.