Mainos

Suomalaispelaajien pokerifirman varoja jäihin

Patrik Antonius tässä vielä MartinsPokerin paidassa. Kuva: Getty Images

Yhdysvaltain hallitus on syyttäjiensä kautta pyytänyt paikallisia pankkeja jäädyttämään kymmeniä miljoonia usean Internet-pokeripeliyhtiön pelaajien varoja.

Kaikkiaan jäädytykset koskevat 27 000 pelaajaa ja tarkaksi summaksi New York Timesin verkkosivuilla kerrotaan 33 miljoonaa dollaria, eli noin 23,5 miljoonaa euroa. Sanktioiden saajien joukossa ovat eräät alan suurimmista tekijöistä, PokerStars.com ja FullTiltPoker.com. Suomalaisista ammattipelaajista muun muassa Patrik Antonius ja Thomas "Nallenpoika" Wahlroos edustavat FullTiltPoker.comia.

Pankit, jotka Yhdysvaltain viranomaisten pyynnöstä ovat varoja jäädyttäneet, ovat Citibank, Wells Fargo ja kaksi pienempää pankkiyhtiötä.

Peliyhtiöiden sekkejä ei voitu lunastaa

Varoja ryhdyttiin jäädyttämään sen jälkeen, kun pelaajien peliyhtiöiltä viime viikonlopun aikana saamia sekkejä ei pystytty lunastamaan.

Pokeriyhtiöiden asioita hoitavan Poker Players Alliance -asianajotoimiston toimitusjohtaja vakuutti New York Timesille, että pelifirmat aikovat huolehtia siitä, että pelaajat saavat pelitileillään makaavat varat itselleen.

Yhdysvaltain syyttäjänviraston eteläisen New Yorkin osavaltion - joka syytettä ajaa - ei suostuttu kommentoimaan asiaa New York Timesille.

Citibankista sen sijaan vahvistettiin, että syyttäjältä on tullut pyyntö jäädyttää varoja. Myös Wells Fargoon on toimitettu oikeuden määräys.

Asiantuntija: Rohkea veto syyttäjiltä

New York Timesin haastatteleman vedonlyöntioikeuden asiantuntijan mukaan varojen jäädyttäminen on syyttäjänvirastolta rohkea tempaus.

Ekspertin mukaan ei ole selvää mihin lakiin varojen jäädytys nojaa.

Aiemmin jenkkihallitus on keskittynyt kitkemään urheiluvedonlyöntiä Internetistä, mutta nyt toimintaa on laajennettu -pokerifirmojen harmiksi.

USA:n hallituksen toimien taustalla on Suomessakin keskustelua aiheuttanut syy, eli rahan karkaaminen pois maasta. Pokeriyhtiöillä on tapana ottaa pelinjärjestäjänä itselleen palkkioita ja niiden toiminta on siirretty ulkomaille, jolloin esimerkiksi verotulot jäävät saamatta.

(MTV3 - NYTimes.com)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.