Mainos

Suomalaispapit levittävät pääsiäisen sanomaa paavin tavoin – ohikulkijoille ilmaisia jalkakylpyjä

Tällä viikolla Helsingin Torikorttelien pop up -tilassa saa tarvittaessa ilmaisen jalkakylvyn. Taustalla on evankelisluterilaisen kirkon tapahtuma, jossa kymmenet papit levittävät pääsiäisen sanomaa muuten kuin saarnaten.

– Pohdimme, miten pääsiäisestä voisi kertoa kiireisille kaupunkilaisille. Joskus lapsille on selitetty pääsiäisen ihmettä siten, että on pesty jalkoja. Mietimme, että voisiko sama toimia aikuisillekin, idean takana oleva kirkon tiedotuskeskuksen ohjelmapäällikkö Kimmo Saares kertoo.

Pappien pesulaksi ristityssä tilassa käy viikon aikana pesuvuoroissa kaikkiaan kolmisenkymmentä pappia. Mallia on otettu Jeesuksen teosta ja paavi Franciscuksen toiminnasta. 

– Paavi Franciscus pesi nuorisovankilassa ihmisten jalkoja ja rikkoi tuttuja kuvioita, koska hän pesi siellä myös naisten jalkoja. Se oli ennenkuulumatonta, Saares sanoo.

Kirkon tavoitteena on saada kiireisetkin kaupunkilaiset pohtimaan pääsiäisen sanomaa. Juhlan luonne kun tuntuu muuttuvan pinnallisempaan suuntaan.

– Otetaan esimerkiksi virpominen. Ennen vanhaan virvottiin kuten nykyään, mutta munan sai vasta pääsiäisenä eli silloin kun oli ylösnousemuksen juhla. Nythän se menee pahimmillaan siihen, et "tos on risu, anna mulle rahaa", Saares sanoo.

Vielä maanantaipäivänä Pappien pesula tuntui olevan ohikulkijoille sen verran erikoinen tapahtuma, että harvempi uskaltautui sisälle. Kavereineen paikan ohi kulkeneet venäläiset Denis ja Igor eivät antaneet sen häiritä itseään.

– Kokemus oli miellyttävä yllätys. Tällainen pitäisi avata Pietariinkin, he nauroivat jalkojen pesun jälkeen.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.