Mainos

Suomalaispankit helpottuneita talletussuojan nostosta

Suomalaiset pankit ovat ottaneet helpottuneina vastaan päätöksen pankkitalletusten suojan nostamisesta EU-tasolla. Eri maiden sooloilu suojalla uhkasi ajaa pankit epäterveeseen kilpailuun tilanteessa, jossa finanssikriisi myllertää muutenkin.

Nordean Suomen maajohtaja Carl-Johan Granvik uskoo markkinoiden rauhoittuvan.

- Kyllä se päätös oli oikeansuuntainen ja uskon, että se myötävaikuttaa siihen, että rauha palaa maahan. Nykyinen tilanne, että kilpaillaan eri maitten kesken eri suuruisilla talletussuoja-järjestelmillä ei ollut kestävä, Granvik muistuttaa.

Huomisesta alkaen pankkitalletusten suoja on 50 000 euroa ainakin vuoden verran eteenpäin.

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen mukaan suojan nosto ei tarkoita sitä, että suomalaisten talletukset olisivat vaarassa.

- Koska naapurimaalla Ruotsissa on korkeampi talletussuoja, niin on riski että talletuksia alkaa virtaamaan Ruotsiin tai ruotsalaisen pankin haarakonttoriin Suomessa, josta esimerkiksi Handelsbanken, on yksi esimerkki, Brysselistä tavoitettu Katainen sanoi.

Valtiovarainministereiden Ecofin-kokous Brysselissä kykeni päättämään lisäksi muun muassa siitä, että suurimmat pankit ja vakuutusyhtiöt pidetään pystyssä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.