Mainos

Suomalaispankeille EU:n kartellivaroitukset

Suomen suurin pankki Merita-Nordbanken on saanut tänään EU:n komissiolta kartellisyytöksiä koskevan varoituskirjeen. Myös Okopankki sekä Leonia myönsivät vastaanottaneensa samaisen varoituksen.

Merita-Nordbank

Pankit eivät kuitenkaan kommentoineet syytöksiä yksityiskohtaisemmin, vaan ilmoittivat tutustuvansa niihin tarkemmin lomakauden päätyttyä. Suomen Pankkiyhdistys (SPY) sai syytöskirjeen eilen. SPY:n toimitusjohtaja Matti Sipilä äimisteli Turun Sanomissa tänään, miten komissio voi epäillä pankkeja hintojen sopimisesta. -He (EU:n komissio) ovat tutkineet ja ehkä huomanneet, että hinnat ovat lähellä toisiaan, Sipilä kertoi. -Luulisi, että heillä olisi isompiakin ongelmia pohdittavana, hän lisäsi Turun Sanomien haastattelussa. Lehden mukaan myös valuutanvaihtoon erikoistunut Forex on mukana.

Leonia, logo

EU:n komissio ilmoitti tiistaina lähettävänsä varoitukset 120 pankille tai pankkiyhdistykselle EU-valuuttoja koskevasta vaihtokartellista. EU:n syyttämät pankit toimivat neljässä EU-maassa: Belgiassa, Irlannissa, Portugalissa sekä Suomessa. Komissio ei kertonut tarkemmin, mistä pankeista tai pankkiyhdistyksistä on kyse.

Pankkeja syytetään siis EU-valuuttojen vaihtoon liittyvästä hintakartellista, eli pankit perivät asiakkailta yhdessä kartellin muiden jäsenten kanssa sopimansa maksun valuutan vaihdosta. Komissiolla on valtuudet sakottaa yhtiöitä kilpailua rajoittavista toimista. Sakko voi olla suuruudeltaan 10 prosenttia yhtiön vuosittaisen myynnin arvosta, mutta niin kovaa rangaistusta ei ole jouduttu vielä käyttämään. Pankeilla on lokakuuhun asti aikaa vastata syytöksiin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.