Mainos

Suomalaispalkkasoturi soitti poliisille

Toinen siviilien surmaamisesta Kosovossa epäilty suomalaismies on ottanut puhelimitse yhteyttä poliisiin. Keskusrikospoliisilla ei kuitenkaan ole vielä varmaa tietoa miehen olinpaikasta.

KRP:n tutkinnanjohtajan Rabbe von Hertzenin mukaan miehen uskotaan olevan jossain päin Eurooppaa. Hertzen ei osaa sanoa, milloin mies palaa Suomeen tai aikooko hän palattuaan itse ilmoittautua poliisille. Keskusrikospoliisi epäilee kahta serbijoukoissa taistellutta suomalaismiestä mm. albaanisiviilien surmaamisesta Kosovossa Jugoslavian sodan aikana.

Perusteita epäilyille löytyi, kun Tanskan poliisi löysi suomalaismiesten nimet serbiarmeijassa taistelleen tanskalaissotilaan osoitekirjasta. Selvitystyö suomalaisten osuudesta alkoi Tanskan poliisin esitettyä oikeusapupyynnön suomalaisten kuulemiseksi. Esitutkinta tapauksessa on jo aloitettu. Toinen miehistä on pidätetty ja hänen kuulustelemisensa on alkanut.

Syytteen nostamisesta ei vielä tietoa

Keskusrikospoliisin on esitettävä vangitsemisvaatimus miehestä sunnuntaina puoleen päivään mennessä. Mies voidaan vangita, jos kuulusteluissa ilmenee jotakin, mikä tukee poliisin epäilyjä. Lauantaihin mennessä kuulusteluissa ei ollut tullut esiin mitään uutta. Esitutkintaa aiotaan von Hertzenin mukaan näin ollen jatkaa sunnuntaihin asti.

Jos suomalaismiehet saavat syytteen asiassa, heidän oikeudenkäyntinsä voidaan järjestää joko suomalaisessa tuomioistuimessa tai Haagin kansainvälisessä sotarikostuomioistuimessa. KRP:n rikoskomisarion Thomas Elfgrenin mukaan Haagin tribunaalilla on kuitenkin Balkanin alueen tapauksissa ylivalta kansalliseen tuomioistuimeen nähden.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.