Mainos

Suomalaisopettaja ehdolla "opetuksen Nobelin" saajaksi: Jukka kehitti uuden tavan opettaa matematiikkaa

Suomalaisopettaja kehitti uuden matematiikan opetusmenetelmän ja on nyt ehdolla miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvoisen palkinnon saajaksi.

Suomalainen opettaja Jukka Sinnemäki on ehdolla kansainvälisen opetuspalkinnon saajaksi. The Global Teacher Prize -palkintoa on luonnehdittu ”opetuksen Nobeliksi” ja Sinnemäki on 50 finalistin joukossa.

Voittaja saa miljoona dollarin arvoisen palkinnon Varkey-säätiöltä. Tunnustus on maailman suurin opetusalalla.

Sinnemäki opettaa viidettä luokkaa ja matematiikkaa Jyväskylän kristillisessä koulussa. Hänen valintaansa perustellaan säätiössä hänen oppilaslähtöisyydellään ja hänen kehittämällään uudella matematiikan opetusmenetelmällä.

Sinnemäki kutsuu menetelmäänsä sykliseksi: jokaista aihepiiriä käsitellään kahdesti tai kolmesti lukuvuoden aikana, mutta lyhyemmän aikaa kerrallaan kuin kouluissa tavallisesti. Tulokset ovat säätiön mukaan olleet niin vakuuttavia, että koulussa on käynyt kansainvälisiä vieraita seuraamassa Sinnemäen opetusta.

Lisäksi Sinnemäen oppilaiden kuvaillaan tulevan kouluun mielellään ja heidän kerrotaan oppineen Sinnemäen opetuksessa myös terveellisistä elämäntavoista kuten rentoutumisen merkityksestä, säännöllisestä unirytmistä, ravitsemuksesta ja hyvistä ihmissuhteista.

The Global Teacher Prize -palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2015. Vuoden 2018 palkinnon saaja julkistetaan ensi maaliskuussa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.