Mainos

Suomalaisnuorilla niukasti kavereita

Suomalaisnuorilla on vähemmän ystäviä kuin muissa maissa asuvilla ikätovereillaan, selviää musiikkikanava MTV:n kansainvälisestä nuorisotutkimuksesta.

Suomalaisnuorilta löytyy keskimäärin neljä läheistä ystävää, kun esimerkiksi norjalaisnuorilla läheisiä ystäviä on keskimäärin yhdeksän.

Suomalaiset viettävät kuitenkin enemmän aikaa ystäviensä kanssa kasvotusten kuin ikätoverit muissa maissa ja he myös viihtyvät kotona muiden maiden nuoria paremmin. Suomalaisnuoret suosivat perinteitä myös median kulutuksen suhteen. TV:n ja DVD-elokuvien katselu sekä elokuvissa käynti on suomalaisten nuorten keskuudessa vielä suositumpaa kuin netin käyttö.

Suomalaiset passiivia netin käyttäjiä

Tutkimuksessa ilmenee myös, että nuorten tarpeet eivät ole muuttuneet juurikaan viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana, mutta perinteisten tarpeiden kanavoimiseen on tällä hetkellä tarjolla enemmän työkaluja. Kun esimerkiksi parikymmentä vuotta sitten itseilmaisun apuna käytettiin päiväkirjaa, ovat blogit tänä päivänä yhä suositumpia.

Tutkimus paljastaa kuitenkin, että suomalaisnuoret ovat luultua konservatiivisempia ja tämä näkyy erityisesti suomalaisten nuorten passiivisessa netin käytössä.Nuoret tyytyvät tarkkailijan rooliin sen sijaan, että loisivat sisältöä itse. Eniten nettiä käytetään erilaisten palveluiden, kuten musiikin ja elokuvien lataamiseen.

Tutkimukseen vastasi yli 18 000 nuorta 16 maassa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja