Suomalaisnaiset kertovat: Näin tuhlaan itseeni eron jälkeen

Helmen lukijat ovat sitä mieltä, että pieni tuhlailu eron jälkeen tekee hyvää, muttei ratko ongelmia.

Helmi kysyi lukijoiltaan kuinka paljon rahaa he tuhlaavat itseensä eron jälkeen. Lähes kolmasosa Helmen lukijoista ovat maltillisia tuhlailijoita, mutta sitä mieltä, että jonkin verran kuuluu eron jälkeen tuhlata itseensä. 28 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, ettei itseensä kuulu eron jälkeen tuhlata, mutta 18 prosenttia tuhlaa kuin hullu eron yllättäessä.

Itsensä hemmottelu auttaa eron yli

Suurin osa kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että pieni itseensä panostaminen piristää eron jälkeen ja auttaa löytämään itsensä uudestaan. Uusi kampaus ja tyyli nostavat hetkessä itsetuntoa, joka voi monella olla eron jälkeen matalalla.

Ero on useimmille meistä henkisen kasvun paikka, kun tuttu ja turvallinen häviää. Moni joutuu rakentamaan identiteettinsä uudelleen ja tätä myötä myös tyyli vaihtuu. Valtaosa vastaajista tuhlaa eron jälkeen itsensä vähän enemmän rahaa. Suurimpia muutoksia lukijoille olivat hiustyylin muuttaminen ja uusien vaatteiden hankkiminen. Tavallista oli myös piristää itseään kasvohoidolla tai hieronnalla.

– Tavallaanhan sitä joutuu rakentamaan elämänsä uudelleen, kun on suuren "tuntemattoman" edessä. Tästä johtuen haluaa myös uudistaa itseään, vaikka uudella hiustyylillä. Erohan ravistelee irti entisistä malleista, joskus rajustikin, joten uusi tyyli vain auttaa prosessissa.

– Otin useita lävistyksiä 45-vuotiaana sen jälkeen, kun minut oli jätetty toisen naisen takia. Se ei ollut niinkään rahallisesti yhtä suuri asia kuin kaipaus saada jotain uutta kehoon, joka oli raa'asti dumpattu. Toisen eron yhteydessä halusin muuttaa kampaukseni pitkistä vaaleista kiharoista räikeänpunaiseen pystytukkaan. Jotenkin selvä fyysinen muutos ulkonäössä auttaa surutyössä.

– Erosin juuri ja muutin hiustyyliä erilaiseksi. Lisäksi ruokavalion muuttaminen terveellisemmäksi on alkanut taas kiinnostaa enemmän. Toisaalta asuinkulut ja vastaavat tuplaantui eron jälkeen, joten joudun elämään säästeliäämmin.

– Viimeisimmän eroni myötä halusin tehdä jotain radikaalia. Leikkautin hiukseni lyhyiksi ja värjäsin platinablondeiksi ikään kuin kostoksi. Jälkeenpäin mietin, miksi muka hiusten värjääminen oli kosto ja kenelle.

Tuhlailu on turhaa

Toisten mielestä tuhlailu on typerää, eikä paranna oloa kuin hetkellisesti. Erosta pitäisi pyrkiä selviämään ilman, että tili menee miinukselle. 28 prosenttia lukijoista on sitä mieltä, ettei tuhlailu eron jälkeen hyödytä. Monelle ero voi olla taloudellinen koettelemus jo pelkkien asuinkustannusten osalta, joten ylimääräistä rahaa ei liikene tuhlattavaksi. Moni lukija oli myös sitä mieltä, ettei raha ole ratkaisu pahaan oloon.

– Miksi pitäisi? "Life goes on", miehiä tulee ja menee. Mitä sitä suremaan mennyttä suhdetta, kun voi ottaa ja lähteä toisen matkaan heti, kun siltä tuntuu. Nauttii vaan vapaudesta!

– Miksi tuhlaisin eron jälkeen rahojani johonkin turhuuksiin? Mieluummin menen seksikkäissä vaatteissa baariin, jossa tiedän entiseni olevan.

– Menetin juuri erossa rakkaani. Olen hyvännäköinen ja hyväkuntoinen, mutta miksi satsaisin itseeni, kun en kelvannut tällaisenakaan.

Koko paketti uusiksi

Kun ero yllättää, 18 prosenttia lukijoista tuhlaa surutta enemmän kuin tili antaisi myöten. Uusiksi menee koko vaatekaappi ja monella myös ulkonäkö. Moni pitää shoppailua parhaana terapiamuotona, ja osa haluaa näyttää entiselle kumppanille millaisen saaliin on päästänyt käsistään.

– Se piristi ja auttoi selviämään erosta. Manikyyrit, jalkahoidot, rakennekynnet, laihduttaminen ja uusia vaatteita. Oli itsellä hyvä olla, kun ei koko ajan ollut sellainen harmaa kyynelsilmäinen hiiri. Ja mikä parasta, sai huomata yhä keräävänsä katseita, vaikka entiselle en enää kelvannutkaan. Tuhlasin enemmän kuin ikinä!

– Olen tuhlannut kesäisen eroni jälkeen itseeni rahaa ja paljon. Haluan keskittyä nyt vain itseeni ja hyvinvointiini, koska ero otti todella koville. Muutokset tekevät minulle nyt hyvää, sillä kaipaan elämääni uusia asioita ja ajateltavaa. Itseensä kannattaa aina panostaa!

– Eron jälkeen halusin muuttua naisellisemmaksi. Ostin uusia ja erilaisia vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Päätin taas kasvattaa pitkät hiukset. En tiedä onko se, jotain uuden hyväksymistä ja itsensä etsimistä. Nyt on se aika, kun saan itse tehdä päätökset, eikä tarvitse kysyä toisen mielipidettä.

– Olen vihdoin pääsemässä narsistin otteesta. Taivas on vain rajana, sillä minä ja lapset olemme jääneet paljosta paitsi kuluneina vuosina. Nyt alkaa loppuelämän kestävät juhlat! Hemmottelemme itseämme nyt kaikkien menetettyjen vuosien edestä! Rahamäärän voi vain kuvitella, sillä olen lapsilleni ja itselleni paljon velkaa.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja