Suomalaisnaiset arvostavat luonnollisuutta: Näin pitkään peilin edessä viihdytään

Suomalaisnaiset arvostavat luonnollisen näköistä meikkiä. Siksi meikkaamiseen käytetään aamuisin vain vähän aikaa, kyselymme paljastaa.

Suomalaisnaiset meikkaavat aamuisin keskimäärin viisitoista minuuttia, AVAn kysely paljastaa. Juhlapäivänä meikkiin varataan enemmän aikaa, mutta arkena ehostukseen riittää vain hetki.

Kyselyymme vastanneista suurin osa, 41 prosenttia, meikkaa aamuisin 15 minuuttia. Vastanneista 26 prosenttia kuluttaa peilin edessä aikaa viisi minuuttia. Muutaman minuutin meikkaa 19prosenttia. Saman verran ihmisistä kuluttaa ehostamiseen puoli tuntia. Tätä pidempään meikkaa vain neljä prosenttia.

Näin lukijamme kommentoivat aihetta:

Meikkiin menee vain muutama minuutti

"Sävyttävä kosteusvoide riittää. Jos on lämmin ilma menee viisi minuuttia, kun laitan vielä puuterin ja ripsiväriä. Kulmissani on kestopigmentointi. Lomareissulle otan vielä ripsipermanentin ja kestovärin ripsiin, niin en tarvitse edes ripsiväriä."

Selviän meikistä viidessä minuutissa

"Haluan nukkua mahdollisimman pitkään. Otan aina meikkipussin bussiin mukaan ja meikkaan ripeästi matkalla töihin."

"En näe mitään järkevää syytä miksi keittiötyöhön tulisi meikata. Puhdistan ja kosteutan ihoni aamuisin ja iltaisin, aamulla ainoa meikki jota käytän on kulmakynä. "

"Minulle riittää ihan vaan ripsiväri ja luomiväri. Ei siinä kauaa mene."

"Mitä sitä luonnonkauneutta pilaamaan meikeillä, minulle on siunattu hyvä iho. Minulla on pitkät tuuheat ripsit ja kaarevat kauniit kulmakarvat, joten kevyt meikki riittää."

Vartti ja valmista on

"Jos laitan kevyen meikin, minulla menee 15 minuuttia. Jos taas haluan olla hieman hienommin, niin puoli tuntia menee."

"Kun on hyvät meikkituotteet, hyvät siveltimet ja puhdas iho niin aikaa ei mene kauaa. Kiireessä pystyn laittamaan meikin viidessä minuutissa, mutta jos ei ole kiirettä niin laitan luomiväriä ja teen rauhassa. Valitsen tuotteet huolellisesti, ettei esimerkiksi meikkivoidetta tarvitse korjailla. Juhliin lähtiessä meikkaan ehkä puoli tuntia, että saan kestävät silmämeikit. Arkena käytän meikkivoidetta, poskipunaa, puuteria, eyelineria ja ripsiväriä sekä kulmakynää."


Lue myös:


AVA, Maarit Rasi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja