Mainos

Suomalaisnainen pidätetty murhasta Intiassa

Vantaalaista naista epäillään miehensä palkkamurhasta Intiassa, kertoo Ilta-Sanomat. Lehden mukaan naista voi odottaa hirttotuomio, jos hänet todetaan syylliseksi.

- Lain mukaan Intiassa on edelleen käytössä kuolemantuomio, mutta se on pantu täytäntöön ainoastaan kerran vuoden 1995 jälkeen. Sikäläisen korkeimman oikeuden linjauksen mukaan kuolemantuomiota tulee käyttää ainoastaan äärimmäisen harvinaisissa tilanteissa. Tässä tapauksessa mahdollisuus on lähinnä teoreettinen, jarruttelee ulkoministeriön ulkoasiainsihteeri Seppo Taure'n STT:lle.

Ilta-Sanomien mukaan nainen murhautti miehensä, koska nainen halusi uuteen suhteeseen. Nainen pidätettiin pohjoisessa Punjabin osavaltiossa muutama viikko sitten. Surmatyön aikaan hän oli Suomessa.

- Asiassa ollaan edetty normaalissa vauhdissa. Suomalaisviranomainen tapasi naisen eilen, mutta tapaamisesta ei ole juuri kerrottavaa. En osaa sanoa, kuinka vahvoja todisteet naista vastaan ovat, Taure'n sanoo.

Intian oikeusjärjestyksen mukaan pidätys voi jatkua 90 päivää ennen syytteiden nostoa. Taure'nin mukaan uutta tietoa saadaan viimeistään pidätysajan päättyessä.

Ilta-Sanomien mukaan Intiassa syntyneet nainen ja surmattu mies muuttivat Suomeen 1980-luvun lopulla ja saivat myöhemmin kansalaisuuden. Pariskunta omisti lukuisia ravintoloita pääkaupunkiseudulla, jotka kuitenkin myytiin 2000-luvun alussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.