Mainos

Suomalaisnainen kuolee ruotsalaista useammin parisuhdeväkivaltaan

Suomalaisnaisia kuolee parisuhdeväkivaltaan kaksinkertainen määrä ruotsalaisnaisiin verrattuna. Esimerkiksi vuonna 2006 väkivaltaan kuoli 35 naista. Oma kumppani tappoi heistä 21.

Sinänsä parisuhdeväkivaltaa ei ole Suomessa enemmän kuin muissa länsimaissa. Asia kävi ilmi Helsingissä tänään pidetyssä seminaarissa, jossa pohdittiin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Seminaarin avasi presidentti Tarja Halonen, jonka mielestä naisiin kohdistuva väkivalta on ihmisoikeusloukkaus. Halonen painotti, että väkivalta ei ole yksityisasia silloinkaan, kun se tapahtuu läheisten ihmisten kesken, kodin seinien sisäpuolella.

Parisuhdeväkivaltaa esiintyy kaikissa yhteiskuntaryhmissä. Tutkimuksissa on myös havaittu, että esimerkiksi väkivaltainen lapsuuden koti, kumppanin kontrolloiva käyttäytyminen tai naisen korkea koulutus lisäävät parisuhdeväkivallan riskiä.

Euroopan neuvoston tutkimuksissa on todettu, että nainen joutuu keskimäärin 30 kertaa parisuhdeväkivallan uhriksi ennen kuin ottaa yhteyttä viranomaisiin.

Halonen totesi, että väkivallan tekijät on saatava vastuuseen teoistaan, mutta heitä on myös tuettava ja ohjattava väkivallattomaan käyttäytymiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.