Mainos

Suomalaisnainen Kreikassa: Pelko oman talon palamisesta

Kreikassa 15 vuotta asunut suomalaisnainen Hanna Mitsopoulou on joutunut seuraamaan tulipaloja läheltä.

- Eilen oltiin rannalla ystävien kanssa, ja kaikilla oli sama huoli: oma talo palaa. Ja kaikki asuivat 40 kilometrin säteellä toisistaan, aivan eri asuinalueilla, Mitsopoulou kertoo.

Mitsopoulou on itse juuri rakentamassa perheineen uutta taloa Dionysokselle. Hän kertoo kaupunginosan olevan ylhäällä vuorella, missä palojen sammuttaminen on ollut vaikeaa. Tänään he kävivät rakennuksella ja näkivät kaksi pientä tulipalon pesäkettä viidensadan metrin päässä talostaan.

"Ilman vapaapalokuntalaisia ei selvittäisi"

Kreikan pelastustoimia on moitittu riittämättömiksi. Luonnonsuojelujärjestö WWF kritisoi maata siitä, ettei se ole oppinut kahden vuoden takaisesta tulipalokatastrofista mitään. Myöskään Hanna Mitsopoulou ei ole tyytyväinen maansa toimintaan:

- Olisi pitänyt heti alussa pyytää apua ulkomailta. Ja ilman vapaapalokuntalaisia tästä ei tulisi mitään, he tekevät aivan uskomatonta työtä.

Mitsopouloun mielestä maahan tulisi välittömästi rakentaa paloreittejä sammuttamista varten. Hän myös epäilee, ettei Kreikalla ole riittävästi rahaa tarpeeksi hyvään sammutuskalustoon.

Tytär huolissaan

Mitsopoulou pohtii rakentavansa omaan taloonsa turvan tulipalojen varalta - joko omalle tontille vesisäiliön tai sitten uima-altaaseen automaattisen pumppusysteemin.

-Toisaalta, jos on näin kuivaa ja tuulee näin paljon, niin asukkaat evakuoidaan heti. Mutta saisi ainakin hankittua kunnon tulipalovakuutukset.

Mitsopouloun kolme tytärtä eivät osaa olla kovin peloissaan. Ainoastaan vanhin, 14-vuotias tytär, on huolestunut tilanteesta. Nuoremmat lapset lähinnä hämmästelevät helikoptereita, jotka noutavat vettä aivan uimapaikan vierestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.