Mainos

Suomalaisnainen Japanissa: Luotto yhdysvaltalaislaivastoon meni

Yhdysvaltalaislaivaston tukikohdassa Japanissa asuva suomalainen Hannele kertoo turhautuneensa asuinpaikkansa isäntien toimintaan.

Hannele asuu perheensä kanssa laivaston toimipisteessä Yokosukassa, joka sijaitsee alle 50 kilometriä Tokiosta etelään. Järistykset ovat vavisuttaneet aluetta useampaan otteeseen.

Hannelen mukaan tukikohdassa asuminen on helpottanut tilannetta jonkin verran, mutta esimerkiksi evakuointisuunnitelman paljastamisessa asukkaille kesti pitkään.

Puutteellinen ohjeistus sai Hannelen odottelun sijasta tekoihin, hinnalla millä hyvänsä.

- Minulta meni luottamus laivaston viestintään, kun kukaan ei kertonut yhtään mitään kenellekään. Otin siis ohjat omiin käsiin ja varasin lennot Suomeen maksamalla Finnairille ryöstöhinnat, Hannele toteaa.

Hannele toteaa, ettei missään vaiheessa odottanut Suomen evakuoivan kansalaisia ilmaiseksi. Hänen oli määrä lentää Suomeen tyttärensä kanssa viikonloppuna, mutta suunnitelmat saattavat vielä muuttua.

- Evakuointisuunnitelma paljastettiin vasta, kun se oli täysin valmis. Viivästykseen oli lopuksi täysin hyvä syy. Oletuksena toki oli, että näinkin järistysrikkaassa maassa suunnitelmat olisivat sataprosenttisen valmiina varsinkin asevoimilla.

Hannele laivastossa työskentelevä mies joutuu jäämään vielä pitkäksi aikaa Japaniin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.