Mainos

Suomalaisnainen jäi Lontoon mellakoitsijoiden kynsiin: Taksin ikkunat rikottiin ja ystävän laukku vietiin

Suomalainen Lilli Ahvenainen sai toissa yönä kokea Lontoon mellakoiden karun puolen. Ahvenainen oli menossa taksilla kotiinsa, kun 10-15 hengen nuorisojoukko pysäytti taksin.

– He rikkoivat lasit tiiliskivillä ja veivät ystäväni laukun. Taksikuskilta vietiin puhelin, radio ja rahaa, Ahvenainen sanoo.

Taksikuskilta murtui kahakassa myös nenä. Ahvenainen jatkoi matkaansa samalla taksilla ja epäonnekseen he törmäsivät samaan joukkioon uudelleen, jolloin nuoret lähtivät jahtaamaan autoa. Ahvenainen meni ystävänsä ja taksikuskin kanssa kauppaan piiloon ja he pääsivät liikkeelle niin, että poliisi auttoi heitä.

Ymmärrän tiettyyn pisteeseen

Ahvenainen asuu noin 15 minuutin kävelymatkan päässä alueelta, jossa suurimmat mellakat tapahtuivat. Ahvenainen katsoo, että mellakoissa on ihmisiä, jotka ovat turhautuneita omaan tilanteeseensa, eivätkä enää näe muuta keinoa toimia kuin väkivalta.

– Nuorilta on otettu paljon verorahoja pois ja työttömyyttä on todella paljon. Täällä on nuorilla sellainen vahva tunne, että poliitikot eivät kuuntele, Ahvenainen selvittää.

Ahvenainen sanoo ymmärtävänsä mellakoitsijoita tiettyyn pisteeseen, mutta hänen mielestään toimintatapa on täysin väärä.

– En ymmärrä, että yhteisö kääntyy itseään vastaan ja tekee väkivaltaa omiaan kohtaan. Ei tunnu terveeltä osoittaa tällä tavalla mieltään niitä kohtaan, jotka ovat samassa tilassa.

Ahvenainen sanoo, että osa kaupoista on sulkenut tältä päivältä monta tuntia etuajassa ja teitä on suljettu. Tänä iltana on jo puhjennut uudet mellakat Lontoossa.

Kaikki sai alkunsa torstaina, kun poliisi ampui miehen epäselvissä oloissa epäonnistuneen pidätyksen yhteydessä. Poliisi on pidättänyt BBC:n mukaan levottomuuksissa yli 200 ihmistä. Yli 30 henkilöä on loukkaantunut.

Katso Anne Sjöholmin juttu: (Kymmenen uutiset 8.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.