Suomalaismies uhkasi kaapata lentokoneen

Suomalaismies on asetettu syytteeseen yleisen järjestyksen häiritsemisestä sekä pommilla uhkailusta Cathay Pacific -lentoyhtiön lennolla Hollannin Amsterdamista Hongkongiin 14. helmikuuta.

Asiasta kirjoittaa hongkongilainen The Standard -lehti.

Syyttäjän mukaan 23-vuotias suomalainen oli kietoutunut huopaan ja pitänyt kädessään suklaapatukkaa. Mies oli ilmoittanut matkustamohenkilöstölle kaappaavansa koneen ja että koneen tuli lentää Venäjän Sotshiin, jonne mies oli halunnut mennä seuraamaan talviolympialaisia. Suomalainen oli myös ilmoittanut, että koneen ensimmäisessä luokassa oli pommi.

Suomalainen pidätettiin koneen laskeuduttua Hongkongiin, jossa häntä pidetään yhä vangittuna. Oikeus ei päästänyt miestä vetoomuksesta huolimatta vapaalle takuita vastaan. Takuu evättiin, koska tuomarin mielestä syyte on vakava ja suomalaismies voi paeta Hongkongista.

Syyttäjän mukaan tapauksella on viisi todistajaa, joista yksi on toinen suomalainen matkustaja. Oikeuskäsittely pidetään 27. huhtikuuta. Mies on kiistänyt syyllisyytensä.

Hongkongin lakien mukaan pommiuhkaus on vakava rikos. Siitä voidaan tuomita jopa viideksi vuodeksi vankilaan.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Miehen ystävät ehtivät helmikuussa jo julkaista Facebookissa profiilin, jossa pyydettiin apua miehen löytämiseksi. Sivun mukaan ystävät tai perhe ei ollut saanut mieheen yhteyttä ja hänen uskottiin olevan Uudessa-Seelannissa. Sittemmin sivu on poistettu Facebookista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja