Mainos

Suomalaismies Thaimaasta: Armeija evakuoi etelän lomasaaria

Tilanne suomalaistenkin suosimissa lomakohteissa Thaimaassa ei ole helpottunut. Etelä-Thaimaassa on satanut poikkeuksellisen paljon reilun viikon ajan.

Lisäksi alueella on tuullut kovaa. Toissapäivänä Phuket Gazette -verkkolehti kertoi, että tuulet ovat puhaltaneet jopa 30 kilometriä tunnissa. Laivoja on kehotettu varovaisuuteen korkean aallokon takia.

Vettä on kertynyt kaduille ja maa on paikoin pettänyt alta Etelä-Thaimaassa. Nyt armeija on alkanut evakuoida ihmisiä muun muassa suosituilta Koh Samuin ja Koh Taon saarilta.

- Sain juuri tiedon, että Thaimaan armeija on evakuoimassa ihmisiä pois täältä Samuin saarelta isolla aluksella. Kohdetta en vielä tiedä, mutta se on ehkä Surat Thani mantereen puolella tai jokin pohjoisempi kohde, sillä Surat Thanissakin tilanne on huono, kertoo Koh Samuilla oleva Ari Viljamaa.

Rantakauppoja valunut mereen

Viljamaa kertoo, että myös paikalliset asukkaat ovat olleet hämmästyneitä runsaasta sademäärästä. Paniikkia ei ole päässyt syntymään, vaikka tilanne on monin tavoin hyvin poikkeuksellinen.

- Vettä on tullut monta päivää. Täällä on teitä poikki ja maanvyörymiä. Osa rantakaupoista on suorastaan valunut mereen. Liikkuminen on myös erittäin vaikeaa, kun siltojakin on romahtanut. Thaimaalaiseen tyyliin hymy on kuitenkin edelleen herkässä, Viljamaa kertoo.

Erityisen rajuja sateet ovat olleet Nakhon Si Thammaratin kaupungissa. Yhteensä tulvissa ja maanvyöryissä on kuollut ainakin 11 ihmistä.

Thaimaan viranomaisten mukaan yli viikon kestänyt myrsky on vaikuttanut ainakin miljoonan ihmisen elämään. Moni on ilman sähköä tai eristyksissä jollain Thaimaan lukuisista saarista. Laivavuoroja ja lentoja on peruttu laajalti.

Alueella on omatoimimatkailijoiden lisäksi matkatoimistojen asiakkaita. Muun muassa Finnmatkat on siirtänyt suomalaisia pois rankkasateiden runtelemilta alueilta.

Lue myös:

Katso suomalaisen Ari Viljamaan kommentit Koh Samuilta, Thaimaasta:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.