Mainos

Suomalaismies syytettynä ihmiskaupasta Latviassa

Syytetyn epäillään pyörittäneen Suomessa suurta paritusrinkiä, johon on kuulunut latvialaisia, venäläisiä ja virolaisia naisia. Asiaa käsitellään oikeudessa Latviassa helmikuussa.

Keski-ikäinen suomalaismies joutuu ihmiskaupasta syytettynä oikeuden eteen Latviassa helmikuun loppupuolella. Miehen epäillään pyörittäneen laajaa paritusorganisaatiota, jossa latvialaisia, virolaisia ja venäläisiä naisia on paritettu kerrostaloasunnoissa eri puolilla Suomea. Ainakin yhden paritetuista epäillään olleen alaikäinen.

Naisten palveluista ilmoiteltiin Suomessa internetissä ja lehti-ilmoituksilla. Puhelut ohjautuivat operaattorikeskukseen Tallinnan Lasnamäkeen, jossa työskenteli virolaisia naisia. Naiset on jo tuomittu Virossa paritusrikoksista.

Jengin pomoksi epäiltyä suomalaismiestä voi odottaa jopa 15 vuoden vankeustuomio, jos syyte ihmiskaupasta menee läpi. Hänen lisäkseen helmikuussa Riiassa joutuu tuomiolle muutamia latvialaisia epäiltyjä.

Suomessa keskusrikospoliisi on tutkinut, syyllistyivätkö esimerkiksi asuntoja välittäneet suomalaiset rikoksiin, mutta rikoskomisario Jari Rädyn mukaan tulokset ovat tällä saralla laihoja. Keskusrikospoliisin esitutkinta on lähes valmis. Jos jutut menevät oikeuteen, ne käsitellään aikanaan Suomessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.