Suomalaismies omistaa maailman suurimman Elvis-kokoelman

Floridassa asuva Karl Lindroos on toteuttanut Elvis-ihailijan todellisen unelman. Ainoastaan Gracelandin esineistö peittoaa määrässä Lindroosin kokoelman, joka sisältää yli 200 aitoa Elvis-esinettä.

Karl Lindroos on Elvis-fani henkeen ja vereen. Kyseessä ei ole mikään aivan tavanomainen fanitus: Lindroosin hallussa on nimittäin maailman suurin Gracelandin ulkopuolinen Elvis-kokoelma.

− Kuusi ajoneuvoa Elviksen ensimmäisestä asuntoautosta viimeiseen moottoripyörään, kaksi Raamattua, kolme kitaraa, esiintymisasuja, 6-7 asetta, taidetta ja huonekaluja hänen kodistaan, Lindroos luettelee.

Kokoelma sisältää myös erikoisuuksia, joihin tavallinen rokin kuninkaan ihailija ei ihan heti törmäisi.

− Minulla on hopea-aterimia Elviksen ja Priscillan häistä, Elviksen hiusharja ja hiuksia sekä Elviksen osoitekirja. Siitä löytyy kaikki sen ajan tähtien puhelinnumerot, kuten Elviksen vastanäyttelijä Ann-Margretin.

Tarkka seula aitoudesta

Lindroosin mittava kokoelma on karttunut vähitellen vuosien varrella.

− Olen käynyt jonkin verran huutokaupoissa. Suuren osan tavaroista olen hankkinut Elviksen sukulaisilta sekä mafiaan lukeutuvien ihmisten kautta, jotka tunnen hyvin.

Lindroos seuloo jokaisen tavaran tarkkaan varmistaakseen niiden aitouden. Vastaan on tullut huijauksiakin, mutta ne keräilijä on huomannut nopeasti.

− Jokaisessa esineessä on historiikki ja aitoustodistus. Ajoneuvoista on saatavilla myös rekisterihistoria, Lindroos selvittää.

Tekeillä iso kuvio

Yleisö on päässyt ihastelemaan Lindroosin kokoelmaa ympäri maailmaa; muun muassa Lontoossa, Amsterdamissa ja Tokiossa. Rokin kuninkaalle kuuluneet esineet eivät irtoa pikkurahalla. Kun näyttely onnistuu, toiminta on myös taloudellisesti kannattavaa.

Tällä hetkellä Elvis-esineet ovat säilössä pakattuina.

− Minulla on meneillään neuvottelut isommasta kuviosta, jossa kokoelma pääsisi kerralla maailmankartalle. Vielä en uskalla kertoa asiasta enempää, Lindroos sanoo.

Mikä ylipäätään saa ihmisen hurahtamaan Elvikseen tällaisessa mittakaavassa?

− Olen keräilijäluonne. Elvis oli fantastinen sekä ihmisenä että artistina. Toista Elvistä ei tule, Lindroos toteaa painokkaasti.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja