Mainos

Suomalaismies jumissa Irakin rajalla

Yli puoli vuotta Pohjois-Irakissa pidätettynä ollut suomalaismies on ulkoministeriön tietojen mukaan hyvässä kunnossa, eikä hän ole ollut missään vaiheessa vaarassa.

Suomalainen mies on ollut pidätettynä Pohjois-Irakissa yli puoli vuotta. Mies pyrki Turkin kautta Irakiin viime tammi-helmikuun vaihteessa, mutta matkateko tyssäsi puuttuviin maahantulolupiin.

- Passi hänellä oli, mutta meidän tietojemme mukaan Irakiin vaadittava viisumi puuttui, kertoo ulkoministeriön hallinnollinen ulkoasiainsihteeri Seppo Taurén.

Ulkoministeriö sai tiedon miehen pidätyksestä vasta myöhemmin. Taurénin mukaan miestä on pidetty paikallisen mittapuun mukaan asiallisissa oloissa eikä hän ole missään vaiheessa ollut vaarassa. Myös miehen terveys on saatujen tietojen mukaan kunnossa.

Miehen syistä haluta Irakiin ei ole tietoa. Hänellä ei myöskään ole ollut suurta kiirettä päästä takaisin Suomeen.

- Nyt hän on esittänyt, että voisi lähteä, Taurén sanoo.

Miehen omaiset ovat olleet aktiivisia saamaan hänet kotiin. Mies tarvitsee maasta poistumiseen saattajan, joka voi olla lähiomainen tai muu henkilö. Ulkoministeriö ei järjestä saattajaa.

Taurénin mukaan miehen kotiin pääsy alkaa olla loppusuoralla. Tapauksen käsittelyä ovat viivyttäneet suuret etäisyydet ja se, ettei Suomella ole suurlähetystöä Irakissa.

Tapauksesta kertoo Ilta-Sanomat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.