Mainos

Suomalaismiehet häveliäitä - netistä ostetaan valtavasti laittomia potenssilääkkeitä

Lääkerikosten määrä kasvaa vuosi vuodelta ja erityisesti potenssilääkkeitä jää tullin haaviin yhä useammin, raportoi tulli.

Sen tietoon tuli viime vuonna yhteensä 1 543 lääkerikosta ja kasvua vuotta aiempaan tuli noin parikymmentä prosenttia. Tulli takavarikoi viime vuonna noin 242 000 lääketablettia ja näistä yli puolet oli niin sanottuja potenssilääkkeitä.

Tullin rikostorjuntapäällikön Jarmo Orolan mukaan ilmiötä selittää kaksi tekijää: suomalaismiesten häveliäisyys sekä netti.

– Netistä on nykyään helppo tilata ja pillerit ovat edullisia. Sen lisäksi suomalaiset ovat osittain häveliäitä, eivätkö tohdi apteekista ostaa, Orola toteaa.

Tullin rikostorjuntapäällikkö Hannu Sinkkonen muistuttaa, että osa potenssilääkkeistä on väärennettyjä. Hänen mukaansa potenssilääkkeitä tulee perinteisesti kirjepostin välityksellä.

– Yhdessä kirjeessä on yleensä kahdesta kolmeen potenssilääkepakkausta. Yhdessä pakkauksessa on muutamia kymmeniä pillereitä, Sinkkonen selvittää.

Potenssilääkkeen käyttöön tarvitaan Suomessa resepti. Eniten potenssipillereitä jää tullin haaviin Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.