Mainos

Suomalaismiehet eivät jääneet odottamaan lentoja

Sadat tuhannet lentomatkustajat yrittivät eilen eri puolilla Eurooppaa löytää epätoivoisesti vaihtoehtoisia matkustusmuotoja peruuntuneille lennoille. Messumatkalle Frankfurtiin juuttunut 17 suomalaismiehen ryhmä vaihtoi muutaman tunnin lennon pitkään ajomatkaan ja rahtilaivapurjehdukseen.

- Me päätimme porukalla heti eilen, että unohdetaan lento. Niitä voi joutua odottamaan täällä vaikka kuinka kauan, rakennusalan messuilla ollutta Rakennusautomaatioliikkeiden liiton ryhmää johtanut Markus Koch kertoo.

Alun perin suomalaismiehet suunnittelivat matkustavansa maanantaina junalla ensin Hampuriin ja siitä Lyypekin kautta Travemündeen, mistä piti jatkaa rahtilaivalla Suomeen. Junat Frankfurtista pohjoiseen olivat kuitenkin tupaten täynnä ja lopulta pikkubussin vuokraaminen tuli ryhmälle edullisemmaksi.

- Kotona ollaan sitten keskiviikkoaamuna, Koch sanoo frankfurtilaisen hotellin aulassa.

Suomalaisille alkoi jo torstaina selvitä, että paluu saattaisi lykkääntyä.

- Ei sitä kyllä ensin osannut ajatella. Olihan siitä ollut jo tietoa uutisissa, mutta kyllä se tuli yllätyksenä, että tämä voi vaikuttaa näin myös omiin aikatauluihin ja matkoihin.

Messumatkaajat kiittelevät matkanjärjestäjää, joka ruuhkasta huolimatta auttoi yhteyksien varaamisessa. Toistaiseksi on epäselvää, kenen piikkiin laivamatka Travemündestä menee. Lennoista miehet saavat rahansa takaisin joka tapauksessa.

Lauantaina helpottunut ryhmä lähti Frankfurtin keskustaan hankkimaan lisää puhtaita vaatteita sen jälkeen, kun matkavakuutusyhtiö lupasi korvata ainakin osan ostoksista.

- Juuri tässä kavereiden kanssa naurettiin, että pitääköhän sitä tällä reissulla vielä opetella nyrkkipyykin peseminen, ylöjärveläinen Pasi Elo hymähtää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.