Mainos

Suomalaismiehelle Ruotsissa kova tuomio

Suomalainen 21-vuotias mies tuomittiin tänään Tukholman käräjäoikeudessa kahdeksaksi vuodeksi vankilaan murhasta. Tuomio tuli runsaasti huomiota herättäneestä gangsterijohtajan surmasta Solvallan raviradalla helmikuussa.

Suomalainen välttyi elinkautiselta, koska hän oli murhan tekohetkellä 20-vuotias. Jos hän olisi ampunut Dragan Joksovicin kaksi viikkoa myöhemmin, tuomio olisi ollut elinkautinen. Käräjäoikeus perusteli murhatuomiotaan sillä, että surma toteutettiin kylmäverisesti ja määrätietoisesti. Joksoviciin ammuttiin neljä laukausta, kaksi selkään ja kaksi päähän kun hän makasi maassa.

Suomalainen on kertonut pelkäävänsä henkensä puolesta, jos hän joutuu ruotsalaiseen vankilaan. Ruotsin vankiloiden muurien sisäpuolella on tehty useita murhia viime vuosina, ja Joksovicilla oli useita ystäviä vankiloissa. Mahdollista onkin, että suomalainen saa uuden henkilöllisyyden ja hän saa kärsiä rangaistuksensa suomalaisessa vankilassa.

Nuorukainen on kertonut ampuneensa Joksovicin jouduttuaan paniikkiin gangsterijohtajan uhkailun vuoksi. Uhkailu johtui hänen mukaansa siitä, että hän oli astunut Joksovicin alueelle ryhtymällä myymään salakuljetettuja savukkeita. Sen paremmin oikeus kuin poliisikaan ei ole uskonut nuorukaisen kertomukseen, jonka perusteella hänet olisi tuomittu pikemminkin taposta. Joksovicin ampumista onkin arveltu palkkamurhaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.