Suomalaismepit eivät vakuuttuneet Zuckerbergin kuulemisesta – ”Haluatko jäädä historiaan nerona vai hirviön luojana?”

2:18

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg oli tänään kuultavana Euroopan parlamentissa. Hän pyysi anteeksi Facebookin riittämättömiä toimia käyttäjien tietojen suojaamisessa. Suomalaisia parlamentin jäseniä Zuckerbergin esiintyminen ei vakuuttanut.

Zuckerberg lupasi kuulemisessa, että Facebook ottaa käyttöön EU:n uuden tietosuojalainsäädännön maailmanlaajuisesti.  Samalla Zuckerberg vakuutti varmistaneensa monin tavoin, ettei uusia väärinkäytöksiä enää tapahdu.

Suomalaiset Euroopan parlamentin jäsenet eivät olleet vakuuttuneita Zuckerbergin sanomisista parlamentissa.

Petri Sarvamaa (kok.) sanoo, että vaikka keskustelu oli hengeltään hyvä, Zuckerberg jätti tietoisesti vastaamatta keskeisiin kysymyksiin.

– Täytyy sanoa, että kyllä pikkuisen kylmäsi siinä vaiheessa, kun hän tietoisesti jätti vastaamatta esimerkiksi kysymykseen, miten Facebook varmistaa, ettei sellaisten ihmistien, joilla ei ole Facebook-tiliä, käytetä.

Liisa Jaakonsaaren (sd.) tunnelmat kuulemisen jälkeen olivat kahtalaiset.

– Hänestä näkyy vakava suhtauminen ja luottamuksen hakeminen. Mutta sitten, kun Liberaalien [Guy] Verhofstadt kysyi, haluatteko te jäädä historiaan nerona vai hirviön luojana, ja sellaisen hirviön, jota kukaan ei enää hallitse? Siihen hän ei vastannut, eikä kysymyksiin monopolista tai kilpailusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja