Mainos

Suomalaismatkailijoiden määrä notkahti Virossa

Viron hotelli- ja ravintolaliiton toimitusjohtajan mukaan notkahduksen taustalla on ostosmatkailun asteittainen väheneminen ja se tosiasia, että vuosi 2004 oli matkailun huippuvuosi Virossa.

Suomalaisten matkailijoiden määrä on ensimmäistä kertaa aikoihin hieman laskussa Virossa.

Kuluvan vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana pudotusta oli kolme prosenttiyksikköä verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon, ilmenee Viron hotelli- ja ravintolaliiton (EHRL) tuoreesta tilastosta.

EHRL:n toimitusjohtaja Donald Visnapuu sanoo uutistoimisto BNS:lle, että notkahduksen taustalla on ostosmatkailun asteittainen väheneminen ja se tosiasia, että vuosi 2004 oli matkailun huippuvuosi Virossa. Visnapuun mielestä Viro tarvitsee myös uusia vetonauloja.

-Suomalaiset ovat suurin asiakasryhmämme ja he käyvät Virossa mielellään, jos meillä olisi vain jotain, mihin kiinnittää taas heidän huomionsa, Visnapuu arvioi.

Viron majoitusliikkeet ovat yltäneet tänä vuonna uuteen ennätykseen. Hotellien täyttöaste on ollut 77,8 prosenttia.

Virossa kävi vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana lähes 1,2 miljoonaa ulkomaalaista, joista 54 prosenttia oli suomalaisia. Matkailijoiden kokonaismäärä kasvoi kahdeksan prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.